Potrivit celor mai noi informatii legate de acest proiect, lifturile din Kingdom Tower vor fi VIP si vor stabili cateva recorduri.

Nu numai ca vor atinge o inaltime de 660 metri, dar vor fi si cele mai rapide din lume. Calatoria se anunta la o viteza de 10 m/secunda.

Mai mult, Johannes de Jong, director pe tehnologia marilor proiecte la Kone Corporation, liderul in constructia ascensoarelor, spune ca vei putea comunica cu liftul de la distanta, cu ajutorul smartphone-ului.

"Il poti chema chiar atunci cand cobori din masina, pentru a-l avea jos cand ajungi din parcare".

"O alta noutate este ca vor disparea celebrele butoane. Va exista o tastatura in afara ascensorului, cu ajutorul careia poate fi scrisa destinatia dorita" spune de Jong. Avantajul: oamenii care vor sa ajunga in acelasi loc vor putea fi grupati intr-un singur lift, economisind evident timp.

Un singur ascensor in Kingdom Tower ar avea nevoie in mod obisnuit de 20 de tone de cablu de otel. Prea multa greutate insa. Tehnologia Kone presupune cabluri din fibra de carbon, mult mai usoare si mai rezistente decat predecesoarele din otel. Prin comparatie, un singur lift va avea nevoie doar de 3 tone de cablu. Si datorita fibrei de carbon, vor reduce consumul obisnuit de energie cu 21%.

"Va fi o minune tehnologica", concluzioneaza Johannes de Jong.

O alta noutate legata de Kingdom Tower este ca aici va exista si cea mai inalta terasa din lume, la etajul 157.