Suntem in varf de sezon, asa ca tarifele la cazare sunt la fel de ridicate ca si gradele din aer. Pretul mediu al unei camere se invarte in jurul sumei de 50 de euro pe noapte, ceea ce inseamna ca in total 5 milioane de euro s-au incasat in doua nopti numai pe cazare.

Sa luam exemplul unui site de specialitate, care se ocupa cu rezervari de apartamente in Mamaia si care a incasat in acest weekend in jur de 40.000

"Weekend-ul trecut am avut un grad de ocupare de suta la suta, ceea ce inseamna ca toate cele 156 de apartamente au fost ocupate", a declarat Andreea Toader, reprezentant site rezervari

Odata rezolvata problema cazarii, cei mai multi dintre turisti au fugit pe plaja. Un sezlong se inchiriaza cu preturi cuprinse intre 10 si 25 de lei in cursul saptamanii si intre 20 si 35 de lei in weekend. La asta se adauga si sporturile nautice, dupa pret si preferinte. Daca punem la socoteala si cluburile, si viata de noapte, turistii au lasat in acest week-end inca doua milioane de euro pentru distractie.

In weekendul care tocmai a trecut, 40.000 de turisti s-au racorit in apa marii, numai la Mamaia. Daca fiecare persoana a cheltuit 5 euro zilnic, numai pe plaja s-au facut incasari de 200.000 de euro.

Incasari frumoase, in acest weekend, au avut si proprietarii de terase si restaurante. Vorbim de peste 3 milioane de euro in trei zile.

Ceea ce trebuie insa stiut este ca in cursul saptamanii poti iesi mai ieftin cu pana la 30% decat in weekend. Atat cazarea, cat si preturile diverselor distractii de pe plaja sunt mai mici. Doar tarifele la mancare raman aceleasi.

Tragem linie si adunam cat au cheltuit turistii in trei zile: 5 milioane pe cazare, la care adaugam 3 milioane de euro pe mancare si alte doua milioane cheltuiti pe plaja si in cluburi.

In total, 10 milioane de euro au intrat, in trei zile, in buzunarele celor care traiesc, intr-un fel sau altul, din turism, pe litoral.