Londra ar putea deveni un adevarat hub pentru ecologisti si toti cei care vor cauta sa scape de traficul terestru infernal al capitalei. Mai exact, autoritatile britanice se gandesc sa investeasca serios in piste suspendate pentru... biciclisti, asa numitele "autostrazi pentru biciclete".

Londra ar putea termina ambitiosul proiect aerian pana in 2015, relateaza Business Insider.

Ideea ii apartine arhitectului Sam Martin, care sustine ca vor fi construite piste suspendate pentru biciclisti pe toata suprafata orasului. Proiectul SkyCycle a fost agreat si de primarul Londrei, Boris Johnson, noteaza Business Insider, si are mari sanse de realizare.

Reteaua de piste, dedicata biciclistilor, aflata in prezent in faza de concept, va fi realizata in intregime din fier si sticla. In ciuda tuturor controverselor legate de aceasta idee, pistele nu vor fi inchise complet, ci doar ingradite cu sticla, pentru a evita eventualele accidente. Iar ca orice "autostrada" obisnuita, si cele dedicate biciclistilor din Londra vor avea intrari si iesiri, iar acestia vor achita o taxa de o lira pentru tranzit.

Arhitectul Sam Martin crede ca proiectul SkyCycle va costa cateva zeci de milioane de lire sterline, a declarat acesta cotidianului britanic Daily Mail, si va fi finalizat in aproape doi ani de zile. Martin recunoaste ca sponsorilzarile din parte corporatiilor ar fi binevenite in acest proiect, iar constructia va fi mai fezabila.

“Nu poti construi foarte multe piste de biciclete in marile orase, pe pamant, adica, dar iti ramane optiunea de a le suspenda, la propriu vorbind. S-ar putea sa fluidizeze traficul”, a afirmat Martin, citat de Daily Mail.

SkyCycle presupune insa o noua infrastructura, adauga arhitectul: “Va fi mult mai scump decat un proiect obisnuit, dar si mult mai ambitios”.

Daca SkyCycle va deveni realitate, capitala Marii Britanii va atrage ca un magnet atat turistii (daca mai era nevoie!, numarandu-se printre cele mai vizitate orase din lume, in fiecare an), cat si imigrantii, consolidandu-si si mai mult renumele.

Pentru a vizualiza mai bine conceptul proiectului britanic, puteti urmari acest VIDEO.

Sursa foto: Business Insider