Pentru romanii care vor sa profite de sezonul de reduceri din magazinele oraselor occidentale, agentiile de turism vin cu oferte la pachet. Astfel, cei care vor sa mearga la shopping la sfarsit de saptamana, vor scoate din buzunare 150 de euro, iar transportul si cazarea sunt asigurate. Au, de asemenea, la dispozitie si un ghid turistic, daca vor sa viziteze orasul unde-si fac cumparaturile.

“Clientii nostri prefera outleturile din Austria. La Parndorf, sunt reduceri substantiale, iar apoi pot vizita Viena. Am pregatit pachete de cazare de 3-4 zile ale caror tarife nu depasesc 30 de euro pe noapte”, a declarat Ciprian Gabor, manager agentie de turism.  

 Romanii cu dare de mana ar trebui sa aiba rabdare inca o luna ca sa mearga la shopping. Pentru ei, agentiile au oferte in Dubai, pentru sezonul de reduceri din februarie.

“In aceasta perioada foarte cautate sunt excuresille de shopping in marile capitale europene, avem o oferta de shopping in Budapesta si Viena dar si in Milano sau Londra, iar pentru pretentiosi, shopping chiar in Dubai”, a explicat Brigitta Szaszet, manager agentie de turism

Daca pentru tarile invecinate tarifele la astfel de pachete ajung la 150 de euro, ca sa va faceti cumparaturile in Paris, Milano sau Londra, preturile incep de la 250 de euro pentru 3 nopti de cazare si transportul asigurat. Cat despre impatimitii de shopping care doresc sa-si umple plasele de cumparaturi din Dubai, acestia trebuie sa se scotoceasca bine prin buzunare, pentru ca preturile de pornire sunt de 850 de euro pentru 8 nopti de cazare. O veste buna, insa, este Dubai Shopping Festival, cel mai important targ de cumparaturi din an, ce va incepe de pe 28 ianuarie si se va incheia pe 28 februarie.

Astfel de oferte sunt valabile pana la sfarsitul lunii februarie cand, de obicei, stocul de iarna se epuizeaza, iar magazinele scot la vanzare marfa pentru sezonul de primavara.