Ce moment mai bun sa-ti cumperi vacanta de vara decat acum, cand toate agentiile de turism din Romania ofera reduceri pentru inscrierile timpurii care ajung si pana la 50%. Si anul aceasta in top raman destinatiile aproapiate si accesibile, Bulgaria, Grecia si Turcia, insa oferte gasesc si cei care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o vacanta exotica in Extremul Orient sau in Africa.

Litoralul romanesc vine si el cu oferte mai ales pentru tinerii care vor sa se distreze la Mamaia, desemnata anul trecut la Monte Carlo cea mai fashion destinatie din europa.

"Anul trecut au venit circa 25.000 de vizitatori si s-au vandut pachete turistice de circa 10 milioane de euro. In acest an ne asteptam, datorita reducerilor mai consistente, la 30.000-35.000 de vizitatori si vanzari de 12 milioane de euro", a spus vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, unul dintre organizatorii Targului de Turism, citat de Mediafax.

Potrivit lui Raducan, multe dintre pachete se vor vinde in sistem early-booking, cu reduceri de pana la 40%, la care se vor adauga si discount-urile facute de agentii si hotelieri pe perioada targului.

De exemplu, Christian Tour, unul dintre cei mai importanti jucatori din aceasta industrie, prezent pe piata de 16 ani, scoate la vanzare peste 2.500 de vacante in strainatate, multe la pretul de doar... 1 euro, a anuntat tur-operatorul intr-un comunicat.

Anul 2013 marcheaza un moment important pentru Christian Tour. Odata cu implinirea a 16 ani de existenta pe piata, Christian Tour e hotarata sa ramana in continuare partenerul preferat de vacante al turistilor.  

Pachetele la pret de 1 euro includ sapte zile de cazare la o vila de trei stele in Grecia (Corfu, Paralia Katerini, Thassos), fara transport, care se plateste separat. Drumul cu autocarul pana la destinatie variaza in jur de 50 de euro de persoana.

Totodata, Christian Tour va aplica reduceri si de 90% la pachetele de vacanta, scutirea de taxe de aeroport pentru anumite destinatii, dar si o vacanta cadou la o vacanta achitata.

"In cele patru zile de targ, estimam vanzari de peste 1,5 milioane de euro la nivelul intregului grup Christian Tour, care includ pachetele ce vor fi achizitionate de public si cele ce vor fi cumparate prin agentiile noastre revanzatoare", a declarat Cristian Pandel, proprietarul grupului Christian Tour, intr-un comunicat.

La targ vor participa 275 de firme, dintre care 180 din Romania. Ofertele tur-operatorilor vor fi expuse in sase pavilioane, pe o suprafata de aproximativ 15.000 metri patrati.