Nimeni nu a auzit de recesiune in Mallorca. Apele oceanului imbie la scaldat, iar soarele te invita la relaxare pe sezlong. Toate insa pentru un pret deloc mic.

Mai ales pentru cei care aleg un hotel in stil marocan, folosit pe vremuri drept fortareata. Pentru o noapte de cazare, turistii platesc intre 600 si 1.500 de euro pe noapte.

Iar numarul lor tot creste. Asa ca, numai in localitatea Calvia au rasarit in vara inca doua hoteluri de lux.

"Calvia este vizitata in fiecare vara de 2,2 milioane de turisti. 93 la suta din produsul intern brut al localitatii provine din sectorul serviciilor, mai exact, din turism", explica Manuel Orieva, primarul localitatii Calvia.

Cei care vor sa se bucure in fiecare an de frumusetea insulei pot cumpara una din numeroasele case de vacanta scoase la vanzare.

"Cei care obisnuiau sa cumepere case pe insula erau de varsta mijlocie, persoane intre 40 si 60 de ani. In ultimii cinci ani, intervalul a scazut cu 10 ani. Acum avem solicitari pentru proprietati potrivite pentru familiile cu copii mici", spune Daniel Chavarria Waschke, directorul unei agentii imobiliare.

O vila de lux in paradisul balear costa intre 2 si 40 de milioane de euro. "Cumparatorii sunt nord-europeni, in principal britanici, germani si scandinavi. Au deja fiecare doua sau trei proprietati: locuinta permanenta, o alta in Alpi, in statiunile de schi, si alta probabil in Mallorca sau in Caraibe", mai spune Daniel Chavarria Waschke.