Fotografia in care apar cateva capite si langa ele maramureseni surprinsi la stransul fanului a fost aleasa de juriu, dintre sute de poze, trimise din peste 45 de tari. 

Ca sa surprinda aceasta clipa, Rena Effendi a venit in satul Breb, in vara lui 2012.

Rena Effendi: "Am dat pe Google doua cuvinte : Transilvania si fan. Si primul lucru care mi-a aparut la cautare a fost Maramures si m-am trezit acolo unde am si petrecut urmatoarele doua luni in documentare. Am fost impresionata de peisaje foarte mult, iti taie efectiv rasuflarea. Oamenii sunt foarte deschisi si usor de lucrat cu ei. Am petrecut ore intregi cu ei si nu i-a deranjat, m-au facut sa ma simt ca acasa."

La randul lor, satenii din Breb au vazut fotografia castigatoare si isi amintesc foarte bine de tanara care i-a vizitat atunci. Spun ca n-au facut nimic special: s-au urcat pe claia de fan, fara sa stie ca  gesturile lor simple, intr-o zi de munca la camp, vor impresiona pe cineva.

Gheorghe Burca: "S-o vazut si muntele, Gutaiul. E traditionala. Cum se munceste. Toate uneltele sunt facute de mana. Socrul arunca pe claie cu furcoiul. Greblele noi le facem. Totul e manual. Poate ca asta le-a placut."
 
Rena i-a suprins pe sateni in ipostaze pline de viata: in gospodarii,  spaland rufe in celebrele valtori din deal sau la masa cu toti ai casei.
 
Gheorghe Burca: "Aeru' i-a placut, sa vada cum munceste taranu' traditional. I-a placut mult. Si mancarea adevarata, nu E-uri si conservanti. Ne-o vizitat si canadieni, japonezi, suedezi. Le place tuica. Si slanina noastra."

Ileana Burca: "Multa lume e impresionata ca vede prunci prin ocol. Avem afara si un cenci cu oale si vor sa vada ce inseamna si ma vad paine framantand si vor sa vada cum fac. Si slanina cand o stat cu noi la masa, o zis ca n-o mancat in viata ei."
 
Indragostita de aceste locuri, Rena vrea sa revina la vara in Maramures, cu un atelier de fotografie. Iar pozele facute de ea in satul romanesc au aparut deja in publicatii celebre precum New York Times sau the Huffington Post.