Desi am intrat in cel de-al doilea an de criza, sejururile de shopping par sa nu fie afectate, ba dimportiva, cererea pentru astfel de excursii fiind in crestere cu 7-10% comparativ cu anul trecut.

"Preturile pentru vacantele de cumparaturi sunt acealeasi, sau chiar mai mici, cu circa 5% fata de cele din 2009. Din punct de vedere al capitalelor europene cele mai cautate sunt Viena, Paris, Milano si Londra. Cea din urma a devenit de curand o destinatie cu atractie de shopping, odata cu deprecierea lirei sterline si evident cu cresterea puterii de cumparare a euro in Anglia", a declarat pentru incont.ro Mircea Vladu, director general al agentiei Prestige Tours.

Viena

Tarifele pentru acest oras incep de la 80 de euro, pentru 3 nopti de cazare intr-un hotel de trei stele, insa transportul nu este asigurat. Daca vreti sa achizitionati un bilet de avion Bucuresti-Viena-Bucuresti, pretul se situeaza in jurul sumei de 200 de euro de persoana.

Puteti opta pentru transportul cu autocarul, caz in care tariful pentru 2 nopti de cazare, cu micul dejun inclus porneste de la 100 de euro/persoana.

Pentru o excursie de shopping la Viena, cu avionul, pretul este de 250 de euro/persoana, pret ce include 5 nopti de cazare (doua in Budapesta si 3 in Viena), micul dejun si o excursie la parcul de cumparaturi Pandorf.

Paris

Pentru a va plimba pe arterele principale de magazine ale Parisului, veti scoate din buzunar intre 245 de euro/persoana si 301 euro/persoana, in functie de clasificarea hotelului. In tarif sunt incluse trei nopti de cazare cu mic dejun, intr-o unitate hoteliera de trei sau patru stele. Totusi, peste acesti bani va mai trebui sa achitati 109 euro de persoana, taxele de aeroport.

Milano  

"Capitala Modei" este, fara echivoc, unul dintre cele mai ofertante orase din punct de vedere al shopping-ului. Tariful nu este deosebit de piperat, adica cu 207 euro/persoana puteti petrece 3 nopti intr-un hotel de patru stele, transportul efectuandu-se cu avionul. Si aici va trebui sa platiti o taxa de aeroport de 66 de euro/persoana.

Londra

Lira sterlina a fost lovita destul de grav de criza financiara, paritatea lira-euro suferind o scadere de la 1,35 puncte, la 0,89 in prezent. Veste buna pentru amatorii de cumparaturi. Dar ca sa ajungeti in magazinele londoneze aveti nevoie de 292 de euro, pentru 3 nopti, calatorind cu o cursa Tarom. La aceasta suma de adauga si taxele de aeroport de 100 de euro.

Dubai

Pentru impatimitii sejururilor de shopping, Dubai-ul este cea mai buna alegere. In acest an, criza economica prin care trec, a dus la scaderea semnificativa a preturilor, si pe de cealalta parte la cresterea atractivitatii turistice, Dubaiul fiind cunoscut drept o destinatie scumpa. Mai mult, inaugurarea de curand a Burj Dubai-ului, cea mai inalta cladire din lume, va reprezenta un alt pol de atragere a turistilor. Totodata, pe 28 ianuarie-28 februarie va avea loc Dubai Shopping Festival, cel mai important eveniment de profil din aceasta perioada.

Pentru un sejur de 8 zile in Dubai, preturile se incadreaza intre 850 si 899 de euro/persoana. Cazarea poate fi intr-un hotel de patru sau cinci stele, la care se adauga taxa de viza de 65-80 de euro si taxa de aeroport de 129-140 de euro/persoana.

Istanbul

Ca si din punct de vedere al sejururilor de vacanta, si in ceea ce priveste excursiile de shopping, Turcia ramane cea mai ieftina destinatie pentru romani. Cu circa 150 de euro si transport cu autocarul, puteti petrece patru nopti in Istanbul, la care se adauga inca 15 euro-viza de frontiera si asigurarea de sanatate.