Potrivit reprezentantilor Salvamont Sinaia, peste 2.000 de turisti se afla, sambata, in statiunea prahoveana.

La Sinaia, sunt practicabile partiile de mare altitudine Valea Dorului, Valea Soarelui si Laptici, situate la o altitudine de 2.000 de metri in Masivul Bucegi. De asemenea, se schiaza pe partiile Drum de Vara si Carp, insa stratul de zapada este subtire, iar prin zapada ies bolovani.

Potrivit salvamontistilor de la Sinaia, trei turisti au suferit fracturi, sambata, in timp ce schiau pe partiile din aceasta statiune.

Totodata, in statiunea Busteni sunt aproape o mie de turisti. Pe partia Kalinderu stratul de zapada atinge 70 de centimetri grosime, a declarat administratorul partiei, Ion Vasilescu.

Acesta a sustinut ca partia de la Busteni va fi practicabila cel putin pana la inceputul lunii aprilie.

Si la Azuga partiile ofera conditii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarna, astfel ca aproximativ o mie de turisti se afla in statiunea prahoveana, a declarat primarul orasului, Adrian Purcaru.

Purcaru a precizat ca saptamana viitoare, pe partia Sorica din Azuga se vor desfasura Campionatele Nationale de Schi Alpin pentru seniori si juniori, la care participa cei mai buni schiori din tara, la aceste competitii fiind asteptati o suta de sportivi.