Musk nu a precizat numele celor doua persoane care vor participa la aceasta misiune lunara si nici cat au platit pentru a zbura alaturi de compania spatiala SpaceX, insa ultima misiune lunara cu echipaj uman a avut loc in 1972, transmite The Guardian, preluat de News.ro.

De asemenea, directorul companiei spatiale private a precizat ca cei doi indivizi se cunosc intre ei si sunt extrem de determinati sa zboare. Cele doua persoane care vor participa la misiunea lunara vor incepe in curand sa primeasca antrenament si vor trebui sa promoveze mai multe teste medicale si de aptitudini fizice.

Elon Musk a explicat ca misiunea de orbitare ar urma sa dureze aproximativ o saptamana, iar racheta se va apropia extrem de mult, dar fara sa aterizeze pe suprafata Lunii, inainte sa se intoarca pe Pamant.

Potrivit primelor informatii, zborul ii va duce pe cei doi pasageri la o distanta de aproximativ 483.000-623.000 kilometri de Pamant.

Daca SpaceX reuseste sa lanseze aceasta misiune lunara inainte de NASA, atunci putem sa vorbim despre prima misiune lunara cu echipaj uman din ultimii 45 de ani, care va depasi cu mult cei 400.000 de kilometri parcusi in 1970 de astronautii misiunii Apollo 13.

Ultima misiune lunara cu echipaj uman a avut loc in 1972, fiind vorba de de Apollo 17.

SpaceX a precizat ca cei doi pasageri au platit deja un avans considerabil pentru misiunea lunara, iar costul final va fi comparabil cu trimiterea unor astronauti pe Statia Spatiala Internationala.

NASA plateste in acest moment pana la 70 de milioane de persoana agentiei spatiale Roscosmos, pentru a transporta astronauti pe Statia Spatiala Internationala.

Misiune lunara se va baza pe racheta Falcon Heavy, care ar urma sa fie testata pentru prima data in aceasta vara, dar si pe capsula Dragon 2. Musk a explicat ca respectiva capsula spatiala are o rata de succes destul de ridicata pentru misiunile efectuate pana in acest moment.

De asemenea, pasagerii nu sunt persoane celebre si sunt constienti de potentialele riscuri reprezentate de o misiune lunara. ”Facem tot ce putem pentru a reduce riscurile, dar aceste anu se vor apropia de zero. Ne asteptam sa facem mai mult de o singura misiune”. a declarat directorul executiv al SpaceX.

Compania SpaceX nu a operat pana in acest moment nicio misiune cu echipaj uman, desi a primit un contract de la NASA pentru a transporta astronauti pe Statia Spatiala Internationala. Elon Musk a precizat ca agentia spatiala americana va avea prioritate daca decide sa efectueze o alta misiune lunara, iar misiunea privata va avea nevoie de o autorizatie de la Administratia Federala de Aviatie.