"Pe 27 ianuarie ma intalnesc cu reprezentantii Consiliului Consultativ pentru turism si o sa le prezint propunerile mele. Urmeaza sa semnam si un acord cu ICR pentru ca in tarile unde au spatii sa se expuna periodic lucrari ale pictorilor si sculptorilor romani. Unul din atuurile Romaniei este turismul cultural si trebuie sa il promovam mai mult", a spus Maria Grapini.

Ea a afirmat ca atat in sediile ICR, cat si in birourile de promovare turistica a Romaniei in strainatate, ar trebui sa existe un mic spatiu unde artistii sa-si poata expune daca nu operele, cel putin cataloagele si datele de contact.

De asemenea, Grapini va vorbi cu hotelierii romani si va incerca sa-i convinga sa gazduiasca in holurile hotelurilor operele si cataloagele artistilor romani.

"In strainatate, chiar si in unele camere de hotel am vazut cataloage cu lucrari ale artistilor din tarile respective. Pe de o parte vor promova turismul romanesc, ajutam si artistii sa se promoveze si infrumusetam si holurile hotelurilor romanesti", a adaugat Grapini, potrivit Mediafax.