"Vrem sa dezvoltam vacantele low cost si de aceea am preluat Europa Travel, dar si pachetele in destinatii interne, in care este specializata agentia Bibi Touring", a declarat, intr-o conferinta de presa, Christian Pandel, proprietarul agentiei Christian Tour, cu afaceri de aproximativ 2 milioane de euro, potrivit datelor transmise Ministerului Finantelor.

Pandel a spus ca vanzarile firmei pe care o conduce depasesc 34 de milioane de euro, insa la Ministerul Finantelor este inregistrat doar comisionul incasat, informeaza Mediafax. El a refuzat sa faca publica participatia la fiecare dintre cele doua agentii si suma platita pe ele, rezumandu-se sa declare ca in fiecare dintre ele detine cel putin 50%.

In ultimul an, mai multe agentii de turism, in principal din provincie, si-au aratat disponibilitatea de a ceda pachetul majoritar de actiuni chiar si gratis unor firme mai puternice, pentru a iesi din dificultatile financiare in care intrasera sau pentru ca nu mai reuseau sa faca fata concurentei de pe piata.

"Avem un plan de dezvoltare pe hoteluri. Vrem sa luam managementul catorva hoteluri din tara si avem discutii in acest sens si in Grecia. Avem diviza de transport cu autocarul si ne gandim sa infiintam si una de transport aerian", a mai spus Pandel.

Proprietarul Christian Tour a afirmat ca grupul de firme pe care il conduce va dezvolta si componenta turismului de lux, care nu a fost afectata in ultimii ani de criza economica.