National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turistii le pot face in Bucuresti. In acest top sunt incluse vizite la muzee si cladiri emblematice ale Capitalei, dar si degustari ale mancarurilor traditionale romanesti.

Astfel, vizitarea Palatului Parlamentului este una dintre atractiile pe care National Geographic le recomanda celor care ajung in Bucuresti.

"Tururi ghidate de cateva ore te ajuta sa cunosti o parte din cladirea (...) unde exista peste o mie de camere si sa te concentrezi asupra tonelor de marmura, lemn de esenta tare si aur folosite in constructia cladirii, in 1980, o perioada in care Romania depunea eforturi pentru a-si hrani proprii locuitori. Ceausescu si sotia sa, Elena, au jucat impreuna un rol important in construirea (cladirii, n.r.). Initial a fost destinata pentru a gazdui birourile prezidentiale si pe cele ale Comitetului Central al Partidului Comunist Roman, dar nu a fost niciodata terminata", se arata pe site-ul National Geographic Traveler.

O alta recomandare pentru vizitatorii Bucurestiului este sa se plimbe prin oras pentru a observa arhitectura constructiilor si frumusetea parcurilor. Un exemplu in acest sens este Parcul Cismigiu, situat in centrul Capitalei. Totodata, este recomandata o plimbare pe Soseaua Kiseleff, unde pot fi admirate vilele vechi, Arcul de Triumf si Parcul Herastrau.

Nici bucataria romaneasca nu este uitata. Sarmalele cu mamaliga nu trebuie ratate de cei care viziteaza Bucurestiul. In acest sens, sunt date exemple localurile Caru' cu Bere si Lacrimi si Sfinti, unde se poate gusta bucataria traditionala romaneasca.

De asemenea, vizitatorii sunt invitati sa descopere si traditiile rurale ale Romaniei. Lasand la o parte bulevardele aglomerate din Bucuresti, vizitatorii pot descoperi traditiile rurale ale tarii noastre printr-o vizita la Muzeul National al Taranului Roman, se arata pe site-ul National Geographic Traveler.

Un alt lucru care trebuie facut de vizitatorii Bucurestiului este "sa-si arate repectul" pentru Vlad Tepes. Desi Vlad Tepes este asociat mai mult cu regiunea Transilvania, cei care cunosc povestea lui Dracula din cartea lui Bram Stocker pot merge sa viziteze manastirea situata la 40 de kilometri de Bucuresti, care se gaseste pe insula situata in partea nordica a lacului Snagov, unde se presupunea ca ar fi fost mormantul lui Vlad Tepes. Desi s-a dovedit ca acesta nu a fost inmormantat aici, Snagov este un bun loc pentru o iesire, spune National Geographic Traveler.

Localurile dintre blocuri in care se aude "zumzetul" conversatiilor printre copaci fac parte dintre atractiile Bucurestiului. Cafenelele si barurile in aer liber s-au inmultit in ultimii ani. "Libraria Carturesti ar fi dat trendul cu gradina Verona din spate", spune National Geographic Traveler. Astfel, Gradina OAR, Palatul Stirbei, Gradina Eden sunt cateva dintre localurile care ar trebui vizitate.

Totodata, ar trebui vizitate bisericile vechi, a caror arhitectura ar putea impresiona. In acest sens, sunt amintite Biserica Stavropoleos, Biserica Doamnei, Biserica Antim si Biserica Sfintilor Apostoli.

Nici distractia nu trebuie ignorata, asa ca vizitatorii sunt invitati sa mearga in Centrul Vechi al Capitalei, in baruri precum Bicicleta, La Muse, Mojo.

Cei care viziteaza Bucurestiul ar trebui sa stie si unde "s-a scris" istoria recenta. In urma cu 25 de ani, fostul dictator Nicolae Ceausescu impreuna cu sotia sa, Elena, au fost inlaturati de la conducerea Romaniei si ucisi, in urma unei revolte. In acel moment, au murit mii de oameni, iar multe lupte au fost date in Piata Revolutiei. La o privire atenta, multe dintre cladirile din acea zona "poarta" inca semnele gloantelor de la acea vreme, mai relateaza National Geographic Traveler.

National Geographic Traveler este o revista cu profil turistic publicata de National Geographic Society in SUA. Revista a fost lansata in 1984 si are mai multe editii internationale.