Usa camerei, deschisa cu telefonul mobil

Ce parere ai despre un hotel in care deschizi usa camerei folosind telefonul mobil? Ideea se bazeaza pe un mecanism de introducere a unui cod secret, pe care-l primesti prin SMS de la angajatii hotelului. Metoda previne atat eventualele furturi cat si jenantele situatii in care iti uiti cardul de acces in interiorul camerei, iar usa se blocheaza automat. O astfel de unitate hoteliera se gaseste in Lexington, Virginia (SUA).

Scanarea retinei - accesul permis

Daca esti una din acele persoane care isi rataceste deseori cheile sau cartela magnetica pentru intrarea in camera de hotel, afla ca, in viitor, ai putea scapa de aceasta grija. De exemplu, patronul unui hotel din Boston s-a gandit la o alta idee revolutionara: si-a transformat hotelul intr-un loc demn de filmele science-fiction, in care clientilor li se scaneaza retina, pentru a li se permite accesul in interior.

Control total

Nu-i asa ca ti-ar placea sa ai control asupra fiecarui coltisor al camerei in care te cazezi? De exemplu, daca te odihnesti pe canapea si ti se pare prea cald in camera, poti sa rezolvi aceasta problema cu ajutorul aerului conditionat. Pana aici, nimic nou. Daca insa, vrei sa vezi cum arata orasul noaptea, cand toate luminile sunt aprinse, dar parca n-ai vrea sa te deplasezi pana la fereastra pentru a da la o parte draperiile, ai posibilitatea, din nou, sa folosesti o telecomanda. Aceeasi telecomanda pe care o folosesti si pentru lumini, televizor, caldura, muzica si asa mai departe. In acest mod sunt rasfatati clientii care se cazeaza in Hotelul CityCenter, din Las Vegas (SUA).

Senzori simulatori

Crezi ca nimic nu poate mai fi mai placut decat sa rezolvi totul cu un simplu buton? Ba se poate. In hotelul 1000, din Seattle, Washington (SUA). Nu stim de unde provine numele acestuia, cel mai probabil de la cele o mie de facilitate de care se pot bucura clientii unitatii hoteliere. De exemplu, acestia nu doar ca-si satisfac mofturile cu ajutorul gadgeturilor prezente in incaperi, ba chiar pot simula si “da” ordine, chiar si in lipsa lor. Despre ce vorbim, mai exact? Daca te pregatesti sa iesi in oras, dar vrei ca temperatura camerei tale sa se mentina timp de cateva ore la 25 de grade Celsius, iar atunci cand revii la hotel, sa gasesti cina pregatita si hainele spalate, nu trebuie decat sa folosesti mecanismul gadget-spion, inzestrat cu capacitate senzoriala si simulatoare, care poate face toate aceste lucruri si multe altele, pentru tine. Chiar daca tu nu te afli acolo, in acele momente.

Teleconferinte pentru antreprenori

Vrei sa vorbesti cu partenerii tai de afaceri aflati in celalalt capat al lumii? In cateva hoteluri din lume, printre care si Sheraton New York Hotel and Towers, gasesti camere de teleconferinte, care-ti permit sa discuti si sa-i privesti pe cei cu care lucrezi, indifferent de locul in care acestia se afla. Cu conditia, bineinteles, ca si ei sa se afle intr-o asemenea incapere.


Biciclete „electrice”

Intr-unul din hotelurile lantului international Crowne Plaza, din Danemarca, clientii sportivi primesc vouchere pe care le pot folosi in restaurantele hotelului. Nu este vorba insa despre acei clienti care practica diverse sporturi de performanta, ci despre toti turistii care petrec cel putin 15 minute “alergand” pe una din bicicletele electrice din sala de fitness a hotelului. De unde insa aceasta idee? Desi la prima vedere pare o campanie impotriva sedentarismului, patronii hotelului s-au gandit mai degraba la o perspectiva eficienta, si nu la una sociala. Potrivit acestora, atunci cand clientii pedaleaza la bicicletele respective, genereaza 10 watti de electricitate. Exact atat cat le permite managerilor sa le ofere celor mai energici dintre ei, o masa in valoare de 36 de dolari.

“Multumim, doamna, pentru contributia dvs. la incalzirea piscine hotelului. Va rugam sa primiti acest voucher in semn de apreciere a companiei noastre”, asa suna unul din mesajele strategice, puse la punct de patronii Crowne Plaza, din Danemarca.

Gadgeturi „canto”

Ce-ai zice insa de o camera de hotel in care poti sa-ti exersezi pasiunea pentru muzica? Chiar poti sa faci asta, daca te cazezi in Hotelul Sax, din Chicago. Toate camerele unitatii hoteliere sunt dotate cu chitare, console Nintendo Wii si jocuri. Ba chiar poti sa-ti intemeiezi propria trupa de rock. Una virtuala, bineinteles, pentru ca ne referim la unul din jocurile video prezente in incaperile hotelului.

Camere „rotative”

Intr-un resort din Croatia, oaspetii se pot caza in camere care se rotesc, la propriu vorbind. Intregul complex de pe insulta croata Solta, se invarte astfel incat toti clientii hotelului sa poata admira pe fereastra Marea Adriatica, cel putin cateva ore pe zi. Nu-ti face griji, totul se intampla in concordanta cu legile gravitatiei. Mai mult, nici nu sesizezi miscarile de rotatie.