Cifra de opt milioane confirma estimarile precedente conform carora numarul de turisti straini va depasi populatia tarii in perioada februarie 2016 - ianuarie 2017. Conform datelor oficiale, la sfarsitul anului trecut Bulgaria avea o populatie de 7,15 milioane de persoane.

In fiecare luna din 2016 s-a inregistrat o crestere fara precedent a numarului de vizitatori straini in Bulgaria, iar in cele mai aglomerate luni din timpul sezonului de vacanta au fost 5,5 milioane de turisti straini, a afirmat Angelkova la televiziunea de stat.

Cele mai recente date arata ca 400.000 de cetateni straini au petrecut sarbatorile de Craciun si Anul Nou in Bulgaria, numarul turistilor care au vizitat tara in aceasta iarna fiind cu 5-7% mai ridicat decat in anul precedent, a adaugat ministrul Turismului.

Oficialul a anuntat ca va efectua o vizita in Rusia pentru a prezenta ofertele turistice din Bulgaria. Autoritatile de la Sofia sunt ingrijorate ca tensiunile dintre UE si Rusia si criza din Ucraina ar putea duce la o scadere a numarului de turisti rusi in Bulgaria. Pe de alta parte, sectorul turistic bulgar ar urma sa beneficieze de turbulentele din state ca Turcia si Tunisia.

Luna trecuta, Angelkova a afirmat ca se asteapta la o crestere de 30-40% a numarului de vizitatori straini in vara acestui an, in special din Germania, Polonia, Cehia, Marea Britanie, Romania si Rusia.

"Facem eforturi pentru a recastiga increderea turistilor rusi si vom continua sa fim in topul celor trei destinatii preferate in sezonul turistic de vara", a afirmat Nikolina Angelkova.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, in ultimii ani, numarul turistilor romani in Bulgaria a ajuns la un milion pe an, in timp ce numarul bulgarilor care au vizitat Romania este de aproximativ 300.000 pe an.