Biletele de tratament prin casa de pensii sunt o adevarata loterie. Mai multi pensionari veniti pentru o cura de 12 zile cu namol sapropelic, in statiunea Mamaia, la un hotel de trei stele, s-au trezit ca, in loc de procedurile cu namol recomandate de medici, se trateaza singuri, direct pe nisip, cu namol la borcan. Si se spala in apa marii, rece ca gheata.

"Ne-a dat intr-un borcan namol, venim pe plaja ne ungem pe unde avem dureri si apoi ne spalam cu apa din mare, deci asta e procedura. Daca apa marii este rece, iei o sticla, o umpli cu apa, o incalzesti la soare si te speli", se plange Iulia Ristea, una dintre turiste.

O alta doamna din Intorsura Buzaului a renuntat la asa-zisul tratament si s-a dus sa ceara explicatii. Raspunsul a fost halucinant. "Cand le-am zis, au justificat ca facem aerosol, dar i-am zis: <<Doamna, pentru aerosol nu trebuie sa platiti, deci in bani este inclus aerosolul la mare?>> Da, de-aia e hotelul la malul marii", povesteste Zoia Stroe.

Procedura dupa ureche este recomandata chiar de angajati, care pretind ca hotelul este un centru de tratament. Terapia, dupa cum spun medicii, nu are nicio valoare atata timp cat nu este efectuata asa cum trebuie, adica bai in namol, iar pacientul nu trebuie sa intre in contact cu apa rece imediat dupa procedura.

Desi am solicitat de mai multe ori un punct de vedere de la conducerea hotelului despre modul in care sunt tratati pensionarii, nu am obtinut niciun raspuns. Singurul lucru pe care acestia il pot face este sa sune la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, insa nimeni nu le poate garanta ca isi vor primi baniii inapoi. Abia astazi, la o luna de la inceperea sezonului estival, ANPC a deschis trei birouri de control pe tot litoralul: la Mamaia, Costinesti si Neptun.

Oricine poate fi vara aceasta Inspectorul Vacanta, pentru ca este momentul sa cereti servicii si conditii de calitate pentru banii pe care ii platiti. Fotografiati, filmati si scrieti ne pe Stirileprotv.ro tot ceea ce va nemultumeste.