La doi pasi de Navodari, exista plaja cu miros de Delta. Un cormoran isi face siesta la malul marii, langa umbrelele din stuf si pernele confortabile, care inlocuiesc sezlongurile. Locul, situat intre Mamaia si Navodari, nu are inca un nume, dar prietenii ii spun, intre ei, Vamaia. Adica un amestec intre salbaticia de altadata din Vama Veche si confortul din nordul litoralului.

Plaja s-a nascut din dorinta a patru tineri de a avea un loc al lor. Doi dintre ei lucreaza in domeniul marketingului, unul este arhitect, iar cel de-al patrulea carciumar. Locul a fost ales dintr-o intamplare: unul dintre asociati a esuat pe aceasta plaja in timp ce facea surf.
 
Ne intoarcem privirea si descoperim, cu uimire, un pian. Un décor inedit pentru fotografiile de vacanta. Barul este din lemn colorat pe care doi artisti din Bucuresti au pus patina timpului.
 
Adrian, administrator plaja: "Tot barul este sprijinit pe bautura, pe sticlele de bautura pe care incercam sa le schimbam cu sticlele pe care le vom consuma"
 
Alaturi, o terasa cu plite incinse si peste proaspat prins din Marea Neagra: stavrid, lufar, scrumbie albastra, calcan.
 
Specialitatea casei: rapane-celebrii melci de mare pe plita incinsa.

Daca vrei sa te odihnesti pe un sezlong, in aceasta zona intinsa intre nordul statiunii Mamaia si Navodari, sunt zeci de plaje micute si cochete.

Odata ce ai ajuns in aceasta zona ai impresia ca te-ai intors in timp si ai regasit Vama Veche la inceputuri. Drumul de acces catre mare nu este asfaltat, iar plajele, desi unele dintre ele amenajate, mai pastreaza inca acea senzatie de salbatic.

Pentru multi turisti dezvoltarea zonei inseamna o alternativa la statiunile prafuite din alte parti al litoralului. Cu conditia sa rama asa si sa nu se transforme in timp intr-un alt resort plin de zgomot, poluare si hoteluri urate din beton, sticla si otel.
 
Si preturile sunt mai mici cu cel putin 20% fata de Mamaia. Un sezlong se inchiriaza in aceasta perioada cu 10-15 lei, iar o bere rece la halba costa 3 lei. Pentru o portie de mancare o sa dati intre 20 si 30 de lei.