Deschisa in 1863, inchisoarea din provincia Limburg a functionat pana in 2007, cand un investitor s-a gandit ca ar putea reamenaja cladirea veche. N-a schimbat prea multe - a tinut sa pastreze majoritatea elementelor specifice unui centru de detentie. Pana si uniformele angajatilor seamana cu cele ale paznicilor, iar ferestrele au gratii. Scarile metalice interioare aduc si ele aminte de istoria locului.

"Oamenii sunt atrasi, in primul rand, pentru ca e o fosta inchisoare. Iar dupa renovare, hotelul e acum foarte confortabil si placut pentru orice turist", a declarat Rob Polman, managerul hotelului.

In camere sunt tablouri cu mesajele pe care detinutii le-au scrijelit pe peretii celulelor. Incaperile sunt mici, e drept, dar au fost amenajate astfel incat oasperilor sa nu le lipseasca nimic. "E unic, nu stiam ca aici fusese o inchisoare cand am facut rezervarea. Mi se pare ca au facut totul cu cap si e complet diferit de orice altceva", a povestit un turist.


Clientii pot alege preparate culinare din bucataria internationala. Si au la dispozitie si o sauna si o sala de gimnastica. Pretul pentru o singura noapte depaseste 500 de euro.