Intr-un interviu telefonic acordat CNN, in timp ce se afla pe o pista internationala din Daytona, Henn povesteste despre cum a devenit primul cumparator al unui Gulfstream G650, “cel mai tare avion din lume”. Henn spune ca achizitia l-a facut sa se simta de milioane. Un lucru cat se poate de probabil, avand in vedere ca aeronava l-a costat 65 de milioane de dolari.

Gulfstream G650 poate atinge peste 1.100 km/h, aproape cat viteza sunetului, facandu-l cel mai rapid avion civil.
“Am fost uimit de cat de repede a decolat. Dintr-o data si-a luat zborul. Pur si simplu m-am lasat pe scaun si m-am bucurat de paharul de vin din fata mea”, povesteste Henn.

Miliardarul nu este un novice intr-ale vitezei, castigand mai multe premii in cadrul raliurilor auto internationale. Desi in prezent nu mai concureaza, inca mai calatoreste pentru a face mici intreceri cu prietenii iar achizitionarea unui avion atat de rapid l-ar putea scuti de mult timp pierdut.

Pasiunea lui Henn pentru viteza vine din familie. Tatal sau conducea barci de viteza si masini, iar in 1963 Henn si-a cumparat un cinematograf de tip drive-in.

Henn nu este singurul cu o pasiune pentru avioanele private. Oprah Winfrey si Bill Gates detin cate un Bombardier Global Express, Tom Cruise un Gulfstream IV, Jackie Chan un Embraer Legacy 650 iar rapperul Jay-Z a primit recent un Bombardier Challenger 850, cadou de Ziua Tatalui, de la sotia sa, cantareata Beyonce.

Insa nici unul dintre aparatele de zbor enumerate mai sus nu se compara cu un G650 in materie de viteza. In plus, acesta vine echipat cu parbriz cu infrarosu, ceea ce il face mai usor de manevrat la aterizare si are o cabina mai spatioasa decat a altor avioane private.

G650 a captat atentia si altor persoane publice, printre care vedeta TV Oprah, mogulul media David Geffen, designerul vestimentar Ralph Lauren si miliardarul Warren Buffett. In total, lista celor care asteapta primirea unui astfel de model numara deja 200 de persoane. Pana acum au fost livrate doar sase astfel de avioane, pentru ca procesul dureaza intre patru si cinci ani.

In mod normal, o excursie cu un avion inchiriat care poate transporta pana la zece pasageri de la New York la Los Angeles costa in jur de 54.000 dolari. Exista sufieciente cereri pentru astfel de calatorii deoarece, chiar si pentru cei foarte bogati, cumpararea si intretinerea unui avion privat nu este tocmai la indemana, asa ca cei mai multi prefera inchirierea avioanelor private.

Mai mult, datorita aparitiei pe piata a unor programe ca NetJet, doritorii pot cumpara actiuni dintr-o aeronava. Clientii mai au alternativa achizitionarii unor carduri speciale, care, dupa ce sunt incarcate cu cateva mii de dolari, pot fi folosite pentru a face o comanda pentru un avion, la fel de simplu cum si-ar comanda un taxi sau o pizza.