Unele hoteluri sau pensiuni din statiunile de pe Valea Prahovei au pregatit, pentru week-end-ul care include ziua de 1 mai, oferte speciale, pentru a atrage cat mai multi turisti.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Asociatia de Promovare a Turismului Prahova, mai multe unitati de cazare din Sinaia, Busteni si Azuga au scos la vanzare pachete turistice special concepute pentru acest week-end.

Spre exemplu, oferta de 1 mai a unui hotel de cinci stele din statiunea Azuga include trei nopti de cazare, mic dejun, delectare in centru SPA cu jacuzzi, piscina, sauna, masaj de relaxare "din partea casei".

Pretul unui astfel de pachet turistic porneste de la 170 euro de persoana in camera dubla. In plus, cei care se cazeaza in acest hotel in week-end-ul de 1 mai pot beneficia de reduceri la restaurant si la procedurile SPA.

In statiunea Busteni, mai multe hoteluri si pensiuni ii atrag pe turisti cu oferte care includ o noapte de cazare gratis la doua nopti platite.

O pensiune de patru stele din statiunea Busteni vinde pachete turistice cu preturi cuprinse intre 220 si 250 lei de persoana, la doua nopti de cazare a treia fiind gratis. Un pachet turistic similar la un hotel de doua stele din Busteni costa 200 de lei.

Hotelierii din Sinaia practica preturi ceva mai mari decat cei din Busteni. Astfel, la un hotel de patru stele din aceasta statiune doua nopti de cazare cu mic dejun si o cina traditionala costa intre 110 ti 142 de euro. Preturile de cazare la pensiuni sunt mult mai mici, acestea pornind de la 70 de lei pe noapte pentru o persoana. Nu toti hotelierii sau proprietarii de vile si pensiuni au oferte speciale pentru week-end-ul de 1 mai.

La Sinaia, spre exemplu, un hotel de trei stele este deja ocupat in proportie de 80 la suta de catre grupuri de straini si de catre grupuri de angajati ai unor firme romanesti, care in aceasta perioada fac "turism de business".

In consecinta, reprezentantii acestui hotel au afirmat ca, in aceste conditii, nu a fost nevoie sa scoata la vanzare pachete turistice speciale de 1 mai.