"Traficul in timpul celor doua saptamani din jurul sarbatorilor de Paste va fi de aproximativ 78.500 de pasageri. Aproape jumatate dintre acestia vor fi romani. Numarul total al calatorilor va creste semnificativ, dar pentru ca avem capacitate mare pe rute noi, care au nevoie de o perioada de maturizare, gradul de ocupare va fi usor mai scazut", a declarat pentru MEDIAFAX Natasa Kazmer, director corporate communications and public affairs la Wizz Air.

Anul trecut, compania a transportat din si spre Romania 64.500 de pasageri si a avut un grad de ocupare de 88%, in intervalul de doua saptamani din jurul Sarbatorilor Pascale. In perioada mentionata, capacitatea de zbor a companiei a crescut cu 30%.
Potrivit conducerii companiei, destinatiile cele mai solicitate in aceasta perioada sunt Spania si Italia, dar si Paris, Londra, Bruxelles sau Dortmund.

Pana in prezent au fost efectuate peste 80% din numarul total al rezervarilor operatorului pentru Paste.

Alta companie prezenta pe piata low-cost din Romania este Blue Air, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache.

Reprezentantii operatorului aerian vizeaza un grad de ocupare de peste 75% la cursele de Paste, in cazul unor destinatii indicatorul fiind de 95%. Anul trecut, compania estima un grad de ocupare de 85% la cursele de Paste.

Pe piata aeriana low-cost din Romania sunt prezente companiile Blue Air, Germanwings, Wizz Air, easyJet si Ryanair.