Primarul Sorin Oprescu a precizat ca la Arcul de Triumf lucrarile de consolidare si renovare vor incepe curand, precizand ca ar dori sa se faca si o trecere pietonala care sa duca pana la monument.

In ce priveste celelalte trei cladiri de patrimoniu, Oprescu a spus ca vor intra in restaurare anul acesta. Sorin Oprescu a adaugat ca si la sediul vechi al Primariei Capitalei lucrarile sunt in desfasurare, potrivit Mediafax.

In 25 februarie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un proiect care permite Primariei Capitalei sa contracteze o finantare rambursabila interna de pana la 140 de milioane de lei pentru cofinantarea unor proiectele din fonduri europene, printre care restaurarea si conservarea Casei Cesianu, a Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu" si a Arcului de Triumf.

In iulie 2011 au fost semnate contractele de finantare pentru reabilitarea si consolidarea Muzeului Mina Minovici si a Casei Cesianu, in valoare totala de 23,5 milioane lei (5,7 milioane euro). Acestea au fost primele contracte de finantare prin Programul Operational Regional semnate intre Ministerul Dezvoltarii si Primaria Capitalei.

Reabilitarea si consolidarea muzeului Mina Minovici vor costa 14,99 milioane de lei (3,6 milioane de euro), iar consolidarea, restaurarea si conservarea Casei Cesianu necesita o investitie de 8,5 milioane de lei (2 milioane de euro). Fondurile europene nerambursabile se ridica la 11,2 milioane de lei in cazul primului proiect si la 5,9 milioane de lei pentru cel de-al doilea, potrivit datelor prezentate atunci.

In 8 februarie 2012, Primaria Capitalei si Ministerul Dezvoltarii au semnat contractul de finantare prin Programul Operational Regional (POR) pentru consolidarea si restaurarea Arcului de Triumf. Investitia in restaurarea Arcului de Triumf va fi de 31 de milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei vor fi fonduri nerambursabile, conform datelor prezentate atunci.