In ziua deschiderii palatului, oaspetii au fost primiti chiar de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Insa, actorii nu vor fi prezenti si in zilele obisnuite, asa ca s-a gasit o solutie pentru ca toti vizitatorii sa auda discursurile domnitorului: holograma lui Cuza. Proiectia este extrem de realista si reda unele dintre cele mai rasunatoare discursuri ale domnitorului. Oficialii prezenti la deschidere spera ca administratorii vor avea grija de muzeu.  

"Sunt convins ca va exista stiinta de a atrage cat mai multi vizitatori in acest loc care este absolut extraordinar", a declarat Daniel Barbu, ministrul culturii.  

Reabilitarea palatului a costat peste 2,6 milioane de euro si a fost realizata cu bani europeni. 

"Reamenajarea s-a facut in baza unor documente originale din epoca dupa care am reusit sa reconstituim, sa refacem piese de mobilier, esantioane de stofa, de tapiterie, precum si destinatia initiala a originala a fiecareiu camere in parte", a spus Vlad Velcu, reprezentantul firmei de restaurare. Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa a fost construit in 1804 in stil neogotic si a apartinut initial familiei Sturdza.