“Am fost si anul trecut, tot pentru Festival. In acest an, reducerile sunt mai mari, aproape peste tot sunt de 65-70%. Anul trecut, imi aduc aminte ca discounturile nu treceau de 60%”, a declarat pentru incont.ro Ina Tatu, o turista plecata in Dubai in aceasta perioada.

Potrivit acesteia, cele mai multe cumparaturi se indreapta catre imbracaminte, incaltaminte si bijuterii.

“Anul acesta, in comparatie cu anii trecuti, comerciantii sunt dispusi sa negocieze mai mult cu turistii, la produsele electronice, bijuterii sau haine de firma”, a marturisit si Cristina Marin, alta turista ce tocmai s-a intors de la Festivalul de Shopping din Dubai.

Atat turistii cat si agentiile de turism au confirmat prezenta mult mai mare a romanilor din acest an la Festival. Motivele sunt aceleasi din ambele parti: criza economica ce a lovit Emiratele si a determinat comerciantii sa lase din preturi si tarifele mult mai reduse pentru sejururile turistice din Dubai.

“Avem o crestere a vanzarilor pe Dubai de 20% comparativ cu anul trecut. Reducerile de preturi sunt de 15% fata de 2009. Spre exemplu, un pachet de cinci nopti, la un hotel de cinci stele cu avionul inclus, costa acum 600 de euro”, a declarat pentru incont.ro Mircea Vladu, director general al agentiei Prestige Tours.

Ina Tatu a platit in acest an pentru 10 zile de excursie 890 de euro, cu toate taxele incluse. In 2009, toata distractia a costat-o 1.100 de euro, adica cu 23% mai mult.
“Aici totul este la superlativ. Magazinele, serviciile, temperatura, locurile de vizitat, tot. Merita din plin sa iti pui cate un ban deoparte in fiecare luna ca sa poti sa faci o excursie de acest gen”, a conchis Tatu.

 
Peste 1.300 de romani s-au urcat in avion cu destinatia: Dubai

„ Înca de anul trecut a fost introdusa o oferta speciala pentru o calatorie dus-intors, de 167 euro, cu toate taxele incluse, care poate fi cumparata si de pe site. 70 de pasageri au beneficiat de zboruri la Dubai, la aceasta oferta avantajoasa, doar in cursul acestei luni. De cand a fost introdusa si pana acum, 1315 pasageri au beneficiat de această oferta”, au declarat reprezentantii Tarom.  
 
Ce poti sa cumperi de la Dubai Shopping Festival?

Dubai Shopping Festival 2010, editia a 15-a, reprezinta momentul perfect pentru a achizitiona chilipiruri, haine trendy sau obiecte inedite. Anual, festivalul are in jur de trei milioane de vizitatori.  Pe langa reducerile substantiale si oferta generoasa, Dubai-ul este un loc unde nu se percep taxe, adica in traducere libera: preturile sunt mai mici!

Este bines a nu ratezi bazarele, cunoscute sub numele de “souks”, pentru a te bucura de placerea negocierii pentru bunurile cumparate. Cele mai faimoase si interesante sunt Gould Souk, Fish Souk, Spice Souk. Gold Souk este cel mai cunoscut bazar din Dubai. Aici vei gasi bratari, coliere si cercei de 18, 21 sau 22 de carate.  

“Poti sa cumperi de la haine, incaltaminte, bijuterii, electocasnice, la cosmetice, covoare, si chiar o fasie de pamant”,  glumeste Cristina Marin.

Insa, pe langa ocazia de a alege dintr-o gama diversificata de produse,  cadrul festivalului se organizeaza evenimente pentru divertismentul turistilor. Show-uri stradale, prezentari de moda, spectacole de artificii si festivaluri de film.