Potrivit Paravion, una din cele mai mari agentii de turism din Romania, cautarile de bilete de avion "one way" spre tari precum Canada, Australia si SUA au crescut de trei ori in ultimele 36 de ore.

Astfel, intr-o zi obisnuita de ianuarie sau februarie, cele mai cautate bilete de avion pe portalurile romanesti de turism sunt pentru Londra, Amsterdam, Barcelona, Milano, Roma si Berlin, iar majoritatea acestor cautari sunt pentru bilete dus-intors,informeaza compania.

„Am constatat, insa, ca din noaptea in care s-a adoptat Ordonanta de Urgenta, care a generat si miscari importante de strada in ultimele zile, printre cele mai cautate destinatii s-au numarat orase precum New York, Sydney si Toronto", a declarat directorul general al Paravion, Remus Visan.

Cautarile pentru aceste destinatii au crescut de trei ori fata de o zi obisnuita, iar selectarile au fost atat pentru bilete doar dus, cat si pentru tur-retur.

„Acest lucru ne indeamna sa credem ca situatia politica transmite niste mesaje care ii determina pe unii romani, in special tineri, sa priveasca cu teama la viitorul lor. Este rezultatul discrepantei dintre valorile unei societati democratice si o serie de actiuni insuficient justificate si comunicate catre populatie”, a mai spus Visan.

Afacerile Paravion au crescut cu peste 30% in primele noua luni ale anului trecut, fata de perioada similara a lui 2015, la peste 40 milioane euro, aproape jumatate din vanzari fiind generate de turistii cu varste intre 25 si 34 de ani.