Preturile sunt foarte mici, chiar as putea spune ca fata de anul trecut, acum au mai scazut cu vreo 10%. Ma astept sa vad un card de masini la frontiera cu Bulgaria. Va fi o invazie de romani pentru Paste, in Bulgaria. Este mai ieftin decat in tara. Aici nu vei gasi nici macar doua nopti la o pensiune rurala, de Paste, cu mai putin de 100 de euro”, a declarat pentru incont.ro Cristian Balcescu, directorul general al agentiei de turism CMB Travel.

Potrivit acestuia, exista chiar si oferte mai ieftine, adica la 42 de euro de persoana, pentru trei nopti, in aceeasi statiune bulgareasca. Singura diferenta este ca oferta nu include decat micul dejun, nu toate cele trei mese.

In acest an Bulgaria va merge foarte bine si isi va creste cota de piata in detrimentrul Greciei si al Turciei. Si Grecia a iesit la rampa cu oferte special pentru sarbatorile pascale, iar pe fondul crizei economice de la ei, tarifele au mai scazut cu circa 10-15%, comparativ cu anul 2009”, a explicat pentru incont.ro, Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Directorul CMB Travel spune ca, in Romania, pentru vacant de Paste, ofertele incep de la 400-450 de lei de persoana, adica in jur de 100 de euro.

Spre exemplu, pentru statiunea montana Bran, platesti intre 470 si 600 de lei de persoana pentru o pensiune de trei margarete. Ai toate cele trei mese incluse, dar tot nu se poate compara cu preturile de pe litoralul bulgaresc”, a adaugat oficialul CMB Travel.

Destinatia
Statiunea
Numar nopti
Cazarea
Pretul total/persoana
Bulgaria
Sf. Constantin si Elena
2
Hotel Estreya Palace, 4 stele,  all inclusive
59 euro
Bulgaria
Balchik
3
Hotel Ahilea, 2 stele, pensiune completa
63 euro
Bulgaria
Albena
2
Hotel Ralitsa Superior, 4 stele, ultra-all inclusive
80 euro
Bulgaria
Albena
2
Hotel Ralitsa, 3 stele, all inclusive
65 euro
Bulgaria
Sf. Constantin si Elena
2
Hotel Sf. Elena, 4 stele, all inclusive
68 euro