In Romania, costurile unui sejur pornesc de la 600 de lei. Preturile pentru circuitele la manastirile romanesti din zona Maramuresului sau Bucovinei s-au mentinut la nivelul celor din anul trecut, astfel ca pentru suma de 700 de lei puteti petrece o vacanta de sapte zile cu cazare la una dintre pensiunile din nordul tarii.
 
Circuitul manastirilor din Bucovina include vizite la Manastirea Voronet sau Patrauti, Manastirea Humor, Moldovita, Sucevita  sau Putna. Puteti sa va cazati la una dintre pensiunile agroturistice. Pretul porneste de la 600 de lei de persoana pentru 3 nopti de cazare in sistem de demipensiune si masa festiva traditionala de Paste.

Daca vreti insa sa petreceti Sfintele sarbatori de Paste chiar in “sufletul” manastirilor, puteti cere gazduire pentru cateva zile (de obicei, nu mai mult de trei). Tarifele pornesc aici de la 15 lei pe noapte, pentru o camera la manastirea Varatec, pana la 100 de lei, la Putna.

Preturile sunt, in mod normal, cu mult mai mici decat cele oferite de agentiile de turism pentru un circuit in tara la manastiri. Spre exemplu, un sejur la o pensiune in Bucovina costa 290 de lei pe zi, iar un sejur de patru zile poate ajunge la 890 de lei de persoana, cu demipensiune si gustare dupa Slujba de Inviere.

In cazul in care veti innopta la manastiri preturile sunt mai mici.Asadar, la Manastirea Varatec, in Neamt, pretul este de 15 lei pe noapte - o camera si 30 de lei la Manastirea Agapia. Mesele nu sunt include, astfel ca  masa festiva de Paste va mai costa 20 de lei in plus.
La Manastirea Putna, preturile sunt putin mai mar, adica intre 40 si 100 de lei pe noapte, plus masa festiva de Paste, care ajunge in jurul a 40 de lei. 

Manastirea Dragomirna se apropie si ea ca pret de Putna, o noapte de cazare ajungand la 100 de lei intr-o camera cu trei paturi, unde pot dormi doua familii. Masa festiva este taxata separat si costa 35 de lei. Cele mai scumpe manastiri sunt Sucevita si Moldovita, cu tarife de pana la 150 de lei pe noapte.

Romanii care aleg sa-si petreaca sarbatorile pascale in tara se mai indeapta si spre manastirile din Muntii Apuseni. Pentru 750 lei/persoana pentru un loc intr-o camera dubla, turistii pot petrece intre 2 si 5 aprilie Sfintele Pasti la manastirile din aceasta parte a tarii. Manastirea Sinaia, Schitul Sfintei Cruci din Aiud, Manastirea Sf. Dimitrie Dumbrava, Manastirea Sf. Ilie de la Albac, Manastirea Sf. Ioan Botezatorul din Alba Iulia sau la Manastirea Cozia. 

Circuite de Paste la manastirile si locurile sfinte din Israel Iordania si Grecia

In cazul in care va tine buzunarul si vreti sa vedeti locurile din Tara Sfanta, preturile pornesc de la 700 de euro/circuitul. Mai puteri allege si locasurile sfinte din Grecia, unde preturile sunt mai mici, iar o mini-excursie de Paste aici porneste de la 150 de euro/persoana pentru cinci nopti.

Un astfel de pachet include vizita Manastirilor Marele Meteor si Sf. Nicolae cu cazare in statiunea Paralia Katerini si masa festiva in ziua Pastelui.
 
Israelul prezinta un interes deosebit in aceasta perioada, preturile de pornire pentru un circuit fiind de 600-700 de euro/persoana pentru sapte zile de cazare.  In pofida tarifelor nu foarte mici, veti lua parte la cele mai importante evenimente ale anului cum ar fi sfintirea apelor de catre Patriarhul Ierusalimului. Locul unde se desfasoara acest eveniment este deschis doar de doua ori pe an, si in aceasta perioada este foarte aglomerat de credinciosii din intreaga lume.

Apoi, puteti vizita Manastirea Sfantul Gherasim de la Iordan, pestera care a adapostit Sfanta Familie in timpul Fugii in Egipt, veti participa la Slujba de la Biserica Sfantului Mormant in Noaptea Invierii pentru a lua Sfanta Lumina sau veti vizita Muntelui Tabor, a Galileii si Capernaumului.

Daca va simtiti darnici in perioada aceasta, puteti opta pentru un pelerinaj de 10 zile in Israel si Iordania. Pretul depaseste 1.100 de euro/persoana.

Grecia se afla si ea pe lista solicitarilor turistilor romani pentru sarbatorile pascale. O vacanta la Paralia Katerini, de exemplu, intre 1 si 7 aprilie costa intre 159 si 199 de euro/persoana. Turistii pot vizita in cadrul acestui pelerinaj mai multe manastiri celebre precum Manastirea Marele Meteor sau Manastirea Sf. Nicolae si pot lua un pranz festiv.  
Tu unde petreci anul acesta Pastele? (40 voturi)
In tara, acasa
85%
In tara, dar nu acasa
7.50%
In strainatate
7.50%