Intelegerea dintre Happy Tour si Petrom a fost semnata in anul 2003, cand proprietarul agentiei de turism era Nicolae Demetriade. Acordul a expirat la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an. Valoarea contractului a crescut pe parcursul celor zece ani, ajungand la aproximativ 10 milioane de euro pe an.

Surse din piata de turism au declarat pentru Mediafax ca in urma cu zece ani contractul a fost semnat pentru o perioada de cativa ani, dupa care s-a licitat din nou si l-a castigat tot Happy Tour. Desi in mod normal o companie castiga un astfel de contract de business maxim de doua ori, Happy Tour l-a obtinut de patru ori consecutiv.

"Dupa mai mult de zece ani de buna colaborare, head office-ul OMV din Viena a decis ca nu se va mai lucra pe fiecare piata cu un furnizor local, ci cu unul global pe toate pietele. La aceasta licitatie au participat marii furnizori de solutii globale, printre care si noi, dar OMV a ales furnizorul Global Star, pe care il avea pentru serviciile din Austria. In Romania, Global Star este reprezentat de Perfect Tour", au declarat surse din Happy Tour.

Astfel, Perfect Tour se va ocupa de toate deplasarile in tara si strainatate ale angajatilor OMV Petrom, de cazarile la hoteluri, de team-building-uri si de organizarea altor evenimente.

Contactat de Mediafax, Sorin Vaduvoiu, directorul Perfect Tour, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatia. Reprezentantii OMV Petrom nu au comentat pana la ora transmiterii stirii.

Perfect Tour, afaceri de 30 mil. euro in 2012

Perfect Tour a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 30 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2011, si estima la sfarsitul anului trecut ca in 2013 isi va extinde afacerile cu peste 60%. La momentul anuntarii estimarilor pentru a acest an, Perfect Tour nu a prezentat argumente clare pentru o cresterea atat de mare a afacerilor intr-o perioada de criza.

Rulajul ar urma astfel sa ajunga la 50-52 milioane euro, iar mare parte a cresterii se bazeaza, potrivit unor surse din turism, tocmai pe contractul cu OMV Petrom.

Perfect Tour este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, alaturi de Happy Tour (investitori spanioli), Eximtur (detinuta de Lucia Morariu) si Christian Tour (detinuta de Cristian Pandel). Perfect Tour ii are ca actionari pe Corina Pacuraru si Damian Crivtonencu.

Happy Tour este cel mai mare grup de agentii de turism care activeaza pe piata romaneasca, ce apartine fondului spaniol de investitii GED Capital. Cu afaceri de aproximativ 75 de milioane de euro anul trecut, Happy Tour va ramane cea mai mare agentie de turism din Romania, chiar si dupa pierderea contractului cu OMV Petrom. Compania estimeaza pentru acest an o crestere cu 10% a afacerilor.

Fiecare dintre celelalte trei mari agentii din Romania a avut anul trecut afaceri cuprinse intre 30 si 40 de milioane de euro.
Happy Tour a cumparat in 2011 turoperatorul Prestige Tours, fondat de Mircea Vladu, tranzactia fiind realizata prin intermediul agentiei de turism Happy Tour. Achizitia a fost efectuata dupa cumpararea, in 2010, a site-ului Paravion.ro, de rezervare a biletelor de avion, si a companiei Travel House.

In decembrie 2007 GED a achizitionat de la Nicolae Demetriade firma Happy Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania dupa cifra de afaceri in acel moment. Firma si-a pastrat si in anii urmatori primul loc in topul agentiilor de turism.
OMV Petrom este cea mai mare companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu o capitalizare de 5,8 miliarde euro.

Compania este controlata de grupul OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri.

OMV Petrom a inregistrat anul trecut un profit record, de 3,946 miliarde lei (885,5 milioane euro), in crestere cu 5%, iar vanzarile au urcat cu 16%, la un nou maxim, de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro), in principal datorita evolutiei pozitive a preturilor produselor petroliere, desi cantitatile comercializate au fost mai mici.