In fiecare an, in timpul carnavalului de la Venetia, micile stradute ale orasului italian se transforma intr-un furnicar intesat de aproape 500.000 de turisti. Asa ca, pentru cateva zile te poti transforma intr-un cavaler medieval sau intr-o domnita cu rang inalt.Iar pretul unui bilet pentru 7 zile de vacanta aici incepe de 300 de euro de persoana, daca te grabesti si rezervi din timp.

In pret este inclus transportul cu autocarul si cazarea, insa te vei putea bucura de o vacanta prelungita in intervalul 24 februarie - 2 martie. Mai mult, vei sta si doua zile la Budapesta.

O data ajuns la Viena te vei putea plimba cu vaporasul pana la Piata San Marco.

Daca preferi avionul, o vacanta la Venetia in intervalul 26 februarie - 1 martie te costa 245 de euro de persoana. Pretul acopera taxa de aeroport, 3 nopti de cazare cu mic dejun. Atentie insa! Vei mai da inca 5 euro pentru o harta a orasului sau pentru un ghid turistic.

Tot pentru 3 zile de cazare dau 329 de euro tot cu bilet de avion, insa aici nu ai nici macar taxele de aeroport incluse. Avantajul este faptul ca ai un ghid turistic la dispozitie si ai asigurat transportul de la avion la hotelul de 4 stele.

La un hotel de 3 stele vei da 287 de euro pe trei nopti de cazare.

Daca vrei insa sa mergi pe cont propriu, poti sa iti cumperi bilet de acum. Vei da cam 190 de euro pe un bilet prin Carpatair, ori 90 cu Tarom daca rezervi acum, iar cazarea te mai costa inca 350 de euro la un hotel de trei stele.

Ce nu trebuie sa ratezi daca ajungi la Venetia

Piata San Marco va fi centrul petrecerii pe toata durata carnavalului! In plus, nu trebuie sa ratezi Palatul Ducal si Basilica San Marco care sunt chiar in piata centrala, la capatul lui Canal Grande.

Mancare traditionala: de la paste la crabi

Italia este cunoscuta ca fiind tara pastelor, a pizzei, dar si a mancarurilor fine. Si asta inseamna ca orice gurmand poate savura pizza traditionala sau o gustare de "sarde in saor" (sardine prajite, cu ulei de masline, ceapa, seminte de pin si stafine). Iar inghetata nu poate lipsi din niciun meniu!

Tarife de intrare la muzee si la palat

- Palatul Dogilor, Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale: 12 euro de persoana abonamentul

- Basilica San Marco: gratis

- Muzeul San Marco: 4 euro de persoana

- Galleria dell'Accademia :16, 5 euro de persoana

- Muzeul de sticla din Murano: 5,5 euro de persoana

- Muzeul de dantela din Burano: 4 euro de persoana