Acum cativa ani, turistii nu aveau cum sa-si ancoreze iahtul in portul Tomis. Au aparut treptat pontoanele si utilitatile, iar de un an au rasarit terasele.

In urma cu doi ani, portul turistic Tomis era la stadiul de promisiune. Acum isi cucereste turistii cu aerul cosmopolit, delicatesele din peste si promisiunea unei seri de neuitat. Departe de agitatia din statiuni, portul turistic Tomis isi intampina oaspetii cu o priveliste superba. Zeci de ambarcatiuni, de diferite dimensiuni, isi asteapta cuminti proprietarii sa le scoata la plimbare. Familia Graminschi, de pilda, este din Constanta si prefera sa-si petreaca serile pe micul lor iaht.
 
„E minunat. Desi stam la casa, este praf, preferam sa venim aici, mai citesti o carte, mai iesi un pic pe mare, ne linistim, ne relaxam. A fost un efort destul de mare, dar in final a meritat, mai ales ca mergem si prin Delta, insuflam copilului cat se poate iesirile in natura", sustine Marius Gramanschi, proprietar de iaht.
 
Proprietarii de ambarcatiuni pot acosta in portul Tomis pentru o zi sau pentru un sezon intreg. Insa iahturile nu trebuie sa fie mai lungi de 20 de metri, iar tarifele variaza intre 120 de euro pe luna si 1.000 de euro pe an.

In meniul fiecarei terase gasiti cel putin un peste din Marea Neagra si, bineinteles, scoici, multe culese chiar din port. La o terasa, incercam rapane, adica melci facuti la gratar, cu doua sosuri delicioase. Nu e de mirare ca acest loc, mai ales cand este scaldat in luminile apusului, isi cucereste imediat vizitatorii.
 
Iar ca o noutate, multe dintre restaurantele din Portul Tomis vor ramane deschise si-n sezonul rece.