In prezent, ea s-ar numi Maria Faassen, dupa numele sotului sau, omul de afaceri olandez Jorrit Faassen. Pana la casatorie, aceasta, fosta studenta a Universitatii de Stat din Moscova,  recurgea la numele de Maria Vorontova si ar fi utilizat inca patru nume diferite.

Locatari ai blocului unde aceasta locuieste au declarat reporterilor ca in cladire a inceput sa se intre doar cu permis special, dupa ce aici s-a instalat o tanara blonda, care circula intr-un jeep cu girofar si cu garzi de corp. Ea beneficiaza de servicii de protectie si paza ale Ministerului de Interne si Serviciului Federal de Protectie.

In plus, unii dintre vecini sustin ca au auzit ca tanara era strigata respectuos "Maria Vladimirovna" de catre garzile de corp.  

Data de nastere a tinerei blonde coincide cu cea a fiicei presedintelui rus, potrivit The New Times, transmite Agerpres.

Jurnalistii au stabilit ca intre 2006 si 2011 tanara Maria Vorontova a studiat, intr-adevar, la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Stat din Moscova. Reporterii au incercat sa contacteze fosti colegi ai fiicei presedintelui rus, dar acestia fie au refuzat sa vorbeasca, fie au pretins "sume astronomice" pentru a face unele dezvaluiri.  

O tanara, care traieste in prezent departe de Rusia, a declarat ca initial toti colegii de la Universitate credeau ca Maria este fiica unui "constructor de rachete" sau "fiica unui general foarte bogat".  

Cu toate acestea, colegi ai Mariei au postat pe internet zeci de fotografii realizate in salile de clasa sau la petreceri studentesti in care apare si ea. Intr-una din imagini, tanara, despre care se crede ca este fiica cea mare a lui Putin, apare alaturi de cateva prietene intr-o croaziera pe Mediterana, cu escala in Monte Carlo si Italia.

Jurnalistii rusi scriu ca inchirierea unui astfel de vas costa intre 35.000-40.000 de euro pe saptamana.

Intr-o alta, apare in costum de carnaval intr-un bar din Maastricht.  

Studenta Vorontova a absolvit facultatea cu nota 10 in 2011, cu o lucrare de licenta pe probleme de endocrinologie si deficiente de crestere la copii, iar conducatorul sau stiintific, Ivan Dedov, a devenit dupa aceea presedinte al Academiei de Stiinte Medicale a Rusiei, in timp ce fiul acestuia a fost numit judecator la CEDO, scrie sursa citata.  

Sotul fiicei lui Putin a venit in Rusia in 2006 cu scopul de a se angaja la Gazprom, unde a si inceput sa lucreze peste un an. La acea data, el o cunostea deja pe fiica presedintelui rus, conform publicatiei.  

In 2010, el ar fi fost agresat de agentii de securitate ai bancherului Matvei Urin. Surse din cadrul politiei Moscovei au declarat, sub rezerva anonimatului, pentru The New Times, ca de retinerea bodyguarzilor lui Urin s-a ocupat personal Vladimir Kolokoltev, pe atunci seful politiei moscovite. La cateva zile dupa aceasta, a fost retrasa licenta de functionare pentru trei banci ale lui Urin.