O firma elvetiana si turoperatorul roman Karpaten Outgoing au inchiriat o nava cu 260 de locuri cu care vor organiza croaziere de 7 nopti pe Dunare pentru turistii romani. Prima cursa va fi pe data de 9 mai, iar ultima pe 12 septembrie.

Nava a fost complet renovata in anul 2003 si toate cabinele sunt exterioare, distribuite pe 4 punti. Cabinele dispun de baie proprie, aer conditionat, sistem de incalzire si sistem de sonorizare. Toate cabinele (in afara de cele de pe puntea inferioara) dispun de balcon.

Nava are si doua restaurante panoramice, lounge, salon, bar, receptie, magazin, coafor, spalatorie si o punte superioara cu sezlonguri si zona de relaxare.

Croaziera incepe din Fetesti, unde turistii sunt transportati cu autocarul din Bucuresti. Vaporul pleaca seara pe Dunare, prin Delta catre Sfantu Gheorghe si Marea Neagra, unde se opreste a doua zi pentru ca turistii sa poata face excursii optionale pe canalele inguste ale Deltei cu barci pescaresti.

In ziua urmatoare nava ajunge la Mila 35, unde se pot face excursii optionale cu hidrobuze pe canalele laturalnice ale Deltei si mai departe pe canalul Sulina, catre Km 0, locul unde se varsa Dunarea in Marea Neagra. In Sulina, turistii pot petrece timpul la plaja sau plimbandu-se in imprejurimi.

Urmatorul popas, in cea de-a patra zi a croazierei, este la Tulcea, unde se organizeaza excursii optionale care includ vizitarea muzeului Deltei Dunarii, precum si o plimbare cu catamaranele pe lacul Saun. Seara are loc o cina festiva pe nava.

In cea de-a cincea zi se pleaca cu nava din Tulcea catre Delta Dunarii din Ucraina, unde se ajunge la 13 in Vilkowo. Acolo se va organiza o excursie optionala cu tur al orasului si o excursie cu hidrobuzele pana la malul Marii Negre. In ziua urmatoare nava ajunge in Izmail, unde turistii pot face excursii optionale care includ un tur de oras, precum si o vizita la catedrala Pokrovski.

In cea de-a 7-a zi nava se intoarce la Fetesti, de unde se pot face excursii catre Constanta si Mamaia. In Constanta se face un tur de oras cu vizitarea Muzeului National de Arheologie si Istorie, dupa care turistii au timp liber pentru plaja in Mamaia. Turistii se intorc seara la vasul de pe care se debarca in dimineata zilei urmatoare si sunt tranferati cu autocarul la Bucuresti.