Turistii bulgari care au venit in Mamaia sunt tineri, iar prima lor grija a fost sa se intereseze de cluburi. Au avut insa o surpriza neplacuta atunci cand au aflat ca toate sunt inchise pana in weekend.

Nici cand a venit vorba de terase nu prea au avut de unde alege. Au avut si cateva reprosuri in legatura cu serviciile, dar au gasit si lucruri care le-au placut. Si anume ca in Mamaia nu sunt atat de multe constructii ca pe litoralul bulgaresc si ca inca mai avem spatiu verde prin statiune.

Cei 30 de tineri, de loc din Plovdiv, un oras din apropierea Sofiei, au ajuns marti seara la Mamaia. S-au oprit intai si-ntai la hotel.

"Nu au avut nicio pretentie, au solicitat cazare si mic dejun pentru ca in rest au dorit timp liber sa viziteze orasul Constanta", spune Dumitru Carabas, directorul de vanzari al hotelului, adaugand ca turistii dau in jur de 14-15 euro pe zi, cu micul dejun inclus.

La pret, intr-adevar, "e mai bine decat la noi", spun bulgarii. La fel si la capitolul "conditii de cazare". Si totusi...

"Nu am gasit decat doua terase in seara asta, o sa cautam la Constanta sa gasim ceva mai bun, iar ceea ce ne-a suparat este ca nu e niciun club deschis. Eu am sunat la vreo 15 cluburi, aici totul este inchis, in Bulgaria si luni, si marti se poate gasi cate un club", arata Korcekova Irene, ghid.

Pe zi au facut si un tur al orasului Constanta. Sunt primii din cei 180 de turisti bulgari care vor ajunge in acest an pe la noi.