Printul Charles, mostenitorul coroanei Marii Britanii, a innoptat, vineri, la una dintre proprietatile lui din Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, si urmeaza ca duminica seara sa se intalneasca si cu primarul comunei Malnas, Kasleder Jozsef.

Kasleder Jozsef a spus ca Printul Charles a mai achizitionat, in primavara acestui an, o casa mica in satul Valea Zalanului, aflata in imediata vecinatate a proprietatilor pe care le detine deja. Este vorba de o casa din caramida, cu doua camere si o bucatarie.

Kasleder a precizat ca, in prezent, Printul Charles detine patru case in satul Valea Zalanului, lucrarile de renovare fiind incepute si la cea achizitionata in acest an.

Kasleder a afirmat ca faptul ca mostenitorul tronului Marii Britanii a optat pentru aceasta zona ar putea contribui foarte mult la dezvoltarea ecoturismului si a agriculturii traditionale.

"Este vina noastra ca nu am reusit inca sa construim pe acest brand. Faptul ca Printul Charles a investit in aceasta zona ar putea contribui foarte mult la dezvoltarea ecoturismului, a gospodariilor bio. Nu este nevoie de investitii mari, ci de un proiect pentru a sprijini localnicii care se ocupa de agricultura traditionala, care produc produse locale", a spus primarul.

Printul Charles a ajuns, joi dupa-amiaza, cu o cursa charter privata, pe Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, fiind preluat de o masina a oficialitatilor britanice. Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori in ultimii ani, in vizite private, in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

Ultima vizita a Printului Charles in Romania a avut loc in iunie anul trecut, cand a mers in localitatile Apold, Daia si Saschiz. Tot atunci, Printul Charles a avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.