Printul Charles a venit in Romania in 1998 intr-o vizita oficala si a fost atat de vrajit de aceste locuri incat a cumparat o casa intr-unul dintre satele de munte, dupa care o alta proprietate pe care a transformat-o intr-o cabana confortabila. El vine in vizita privata de cateva zile in fiecare an, de preferat in mai, scrie Mediafax.

Pajistile din Romania sunt spectaculoase, cu o mare varietate de specii - avand suprafete de aproape sase ori mai decat cele din Marea Britanie - nefiind niciodata stropite cu pesticide sau ierbicide. Aerul este parfumat, cu miros de cimbrisor.

Nu trebuie sa stai prea mult in Transilvania ca sa iti dai seama de ce este fermecat printul Charles de aceste locuri, afirma cotidianul britanic in editia electronica. Tara seamana cu ceea ce trebuie sa fi fost Anglia in jurul anului 1800. Nu sunt garduri, caii inhamati la carute sau pluguri sunt ceva comun.

Circula foarte putini bani, dar in sat creste sau se confectioneaza aproape tot ce ai nevoie pentru a supravietui. Toata lumea face gemuri, siropuri si lichioruri din orice fel de fructe de padure, nuci sau alte fructe. Este o zona care abunda de lucruri bune, unde tesutul si broderia inca se mai practica.

"Atemporalitatea este foarte importanta", considera printul Charles. Peisajul este "aproape ca in acele povesti pe care le citeam cand eram copil. Oamenii tanjesc dupa acel simt al identitatii si apartanentei". "Este ultimul colt din Europa in care vezi adevarata durabilitate si rezistenta completa", sustine printul. "Sunt atatea lucruri pe care le putem invata de aici inainte sa fie prea tarziu", adauga el.