"Inscrierile merg mai bine in acest inceput de an fata de perioada similara a anului trecut. Pe turism se simte ca exista o liniste in Romania, ca nu mai sunt alegeri si scandaluri politice, care anul trecut au influentat circulatia turistica", a spus Alin Burcea. Acesta a spus ca in ultima perioada se observa o crestere a interesului turistilor romani pentru circuite atat in Europa, dar si in Statele Unite sau Canada.

Potrivit lui Burcea, este in crestere si cererea pentru destinatii exotice, pentru ca o parte dintre romanii care calatoresc au vazut tarile din apropiere si vor sa descopere destinatii noi.

Pe fondul cecerii in crestere pentru vacante, Paralela 45 a deschis in luna februarie o agentie in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti si vrea ca pana la sfarsitul anului sa inaugureze inca cinci agentii la nivel national, toate in franciza. Agentia deschisa in Drumul Taberei este a sasea detinuta de Paralela 45 in Bucuresti si unitatea cu numarul 34 la nivel national. Dintre acestea, 16 sunt in franciza.

"Vrem sa mai deschidem inca cinci agentii in tara si in Bucuresti in acest an si sa ne extindem cu inca 4-5 in fiecare dintre urmatorii ani. In Bucuresti vrem sa intram in cartierele populate, nu in centru", a spus Burcea. Acesta a afirmat ca pentru anul in curs estimeaza o crestere cu 15% a afacerilor, sustinuta de diversificarea ofertelor pentru turismul intern, dar si al extinderii numarului de agentii.

Romanii care au plecat anul trecut in strainatate prin Paralela 45 au avut ca principale optiuni Turcia, Bulgaria si Grecia.