Expozitia "The Human Body", al carei vernisaj a avut loc vineri si care va putea fi deschisa publicului pana pe 30 iunie, a suscitat interesul celor care au dorit sa participe, la "o lectie extraordinara de anatomie", asa cum au spus proprietarii ei, si sa vada corpuri umane reale in pozitii dinamice.

"De vineri, cand a fost deschisa expozitia pentru public si pana astazi (sambata - n.r.) la ora inchiderii, estimam ca numarul vizitatorilor expozitiei va fi de 2.000 de persoane. Avand in vedere ca in acest moment sunt foarte multi oameni in fata muzeului, asteptand sa intre, credem ca nu toti cei care se afla afara vor putea vedea expozitia pana la ora inchiderii (publicul poate vizita expozitia pana la ora 20.00-n.r)", au declarat pentru Mediafax reprezentantii Events care, alaturi de Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" sunt organizatorii din Romania ai expozitiei "The Human Body".

Reprezentantii Muzeului Antipa au declarat: "Totul este organizat foarte bine, se intra in grupuri de 25 de persoane, iar coada este infernala, pana in strada".

Potrivit reprezentantilor Events, care au luat in calcul atat biletele vandute in reteaua proprie, cat si pe cele vandute la muzeu, "numarul celor care vor vedea expozitia de vineri pana duminica va fi de 3.000 de persoane".

Expozitia "The Human Body" include peste 200 de exponate - corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra corpului omenesc. Ea va fi deschisa publicului pana pe 30 iunie, zilnic, de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 - 20.00.

In cadrul expozitiei "The Human Body" poate fi vazut corpul uman in totalitatea lui, dar si fragmente sau organe intregi, muschi, ligamente, sistemul cardiovascular, sistemul osos si muscular, sistemul nervos, precum si fetusi in diferite stadii de evolutie. De asemenea, nu lipsesc exponate care prezinta organe sanatoase si organe afectate de cancer in diferite stadii.

Pentru a-i convinge pe vizitatori ca fumatul este una dintre cauzele frecvente ale cancerului pulmonar, organizatorii expozitiei au amplasat intre doua exponate - un plaman sanatos si unul afectat de cancer - o cutie in care oamenii isi pot "dona" pachetele de tigari.

Exponatele au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Biletele pentru aceasta expozitie au fost puse in vanzare si au preturi cuprinse intre 32 si 60 de lei/ persoana si, respectiv, 85 si 135 de lei/ grup. Totodata, grupurile de peste 10 copii vor avea acces la expozitie in baza unui tichet in valoare de 30 de lei/ persoana. Copiii cu varste mai mici de 7 ani beneficiaza de acces gratuit. Tichetele pot fi cumparate online, de pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti).

Biletele sunt valabile pentru toata durata desfasurarii expozitiei, cu specificatia ca biletele valabile in timpul saptamanii ofera acces doar de marti pana vineri inclusiv, iar biletele valabile in weekend ofera acces doar sambata si duminica.