Din Dubai pana in Las Vegas, de la Londra pana in Zhengzhou, China, restaurantele care au clientela exclusiv feminina sunt considerate afaceri infloritoare. Ceea ce ar fi putut parea un local care promoveaza discriminarea sexuala - mai ales daca problema ar fi fost privita de cealalta parte - a devenit o obligativitate in multe dintre orasele care se doresc aliniate la tendinte. 

Un astfel de restaurant, apartinand brandului KC'z, urmeaza sa se deschida pe 1 februarie, in Soho, una dintre cele mai selecte zone din Londra. In capitala Marii Britanii functioneaza deja cu succes The Sorority Club, STK - un lant american destinat doamnelor - si clubul degustatoarelor de bere Dea Latis. 

Managerul localului a declarat pentru Times ca restaurantul nu isi propune sa ii marginalizeze pe barbati, ci sa se adreseze in special nevoilor exprimate ale femeilor. 

Relaxnews scrie ca actrita Eva Longoria a deschis la randul sau un astfel de stabiliment culinar in Las Vegas, pe care l-a numit "SHe". Restaurantul a fost inaugurat de Anul Nou. Inspirat din efervescentii ani 1990, fostul club de noapte are si un ring de dans dispus central, un podium de defilare pentru prezentarile de moda si este impodobit cu oglinzi si cristale. 

In ceea ce priveste restaurantul din Zhengzhou, China, exista o exceptie. Barbatii au voie sa ii calce pragul, dar numai daca sunt insotiti de o doamna.  Un local destinat exclusiv femeilor se afla si in Arabia Saudita. Aici, clientele se pot bucura de o cina linistita, departe de soti si de ochii vigilenti ai fortelor de ordine.