Hotelurile detinute de George Copos la Poiana Brasov sunt printre cele mai scumpe de la munte. Tariful pentru un pachet de cinci nopti la hotelul Sport, cu demipensiune, este de 968 de euro de persoana, potrivit ofertelor prezentate pe pagina de internet a Ana Hotels.

Cu acesti bani, un roman isi poate face revelionul, incluzand patru nopti de cazare, mic dejun si transport cu avionul in aproape oricare capitala din Europa, in Malta, in Egipt si chiar in Dubai.

Cinci nopti de Revelion la hotel Bradul, detinut tot de Copos in Poiana Brasov, costa de la 656 euro de persoana, iar un pachet similar la hotelul Poiana poate fi cumparat cu minim 600 de euro.

Hotelul Alpin din Poiana Brasov vinde pachetul de cinci nopti de Revelion, care include mic dejun si cine tematice, cu 719 euro de persoana, iar patru nopti de cazare, plus mic dejun, la Piatra Mare din Poiana Brasov pot fi achizitionate cu 2.520 de lei de persoana (560 de euro).

Cei care vor sa petreaca patru nopti de cazare cu demipensiune la hotelurile Rina Vista si Rina Tirol din Poiana Brasov trebuie sa plateasca 400 de euro, iar patru nopti cu mic dejun la hotelul Orizont din Predeal costa 2.600 de lei (570 de euro). Un pachet similar la hotelul de patru stele Palace din Sinaia costa 1.900 de lei (420 de euro), iar la hotelul Sinaia din aceeasi statiune costa 1.645 de lei (365 euro).

In ceea ce priveste destinatiile ieftine, un revelion la Budapesta, incluzand transport cu autocarul si patru nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, costa 200 de euro, iar la Atena, tot cu autocarul, un pachet de sapte nopti costa in jur de 300 de euro.

Preturile sunt mari din cauza cererii, pentru ca sunt foarte multi romani cu bani care fie nu au timp sa plece din tara de revelion, fie vor sa fie vazuti in statiunile autohtone. Din cauza acestor tarife mari, strainii nu ajung de revelion in Romania.

In schimb, preturile pentru in strainatate au scazut usor in acest an. Un revelion in Cipru (cinci nopti de cazare la hotel de patru stele, demipensiune, transport cu avionul si transferuri) poate fi cumparat cu 280 de euro, iar intr-o statiune de ski din Austria un pachet de sapte nopti, incluzand si skipass, costa sub 400 de euro, cu avionul inclus.

Patru nopti la Istanbul, cu avion inclus, costa 350 de euro, iar un pachet similar la Praga sau Roma poate fi gasit cu 400 de euro.

In Malta, un pachet de sase nopti de cazare, cu avion inclus, costa de la 359 de euro, la trei stele cu demipensiune pana la 660 de euro la un hotel de cinci stele, cu mic dejun.

Un sejur de 4-5 noti de cazare la patru stele in Madrid sau Barcelona costa de Revelion sub 500 de euro, iar pretul la un hotel de trei stele la Paris, cu avion inclus, mic dejun si croaziera pe Sena este mai mic de 550 de euro.

Sase nopti de cazare (cu avion inclus) la un hotel de patru stele la Lisabona pot fi cumparate cu 600 de euro, iar cei care vor sa-si petreaca noaptea dintre ani la Tel Aviv trebuie sa plateasca pe un pachet in jur de 700 de euro.

Cei cu mai multi bani si cu preferinte exotice pot alege Hong-Kong sau Thailanda, unde un pachet de o saptamana costa 1.200 de euro, Africa de Sud (1.700 de euro) sau Republica Dominicana (2.000 de euro pentru noua nopti de cazare).

Pretul unui pachet de o saptamana in Kenya, cu o cursa charter, porneste de la 1.000 de euro de persoana.