"Oamenii cu bani au bani si nu cheltuiesc mai putin pe vacante de la un an la altul. Diferenta mare este ca, daca in ultimii ani, a fost tendinta ca oamenii sa aiba o singura vacanta pe an, dar mai scumpa, acum nu se mai limiteaza la o singura plecare pe an, ci vor sa-si ia mai multe vacante mai ieftine", a declarat Javier Garcia del Valle, directorul general al grupului Happy Tour, transmite Mediafax.

"Pentru romanii cu bani, bugetul de vacante anual este de 2.000-4.000 de euro. In ultimul an exista tendinta de a imparti acest buget, de exemplu intr-un city break la Viena, care costa 400 de euro, o vacanta in Paris, 800 de euro si inca o vacanta in Turcia, 800 de euro. Pana acum 1-2 ani mergeau o singura data, intr-o vacanta scumpa, gen Maldive, Dubai, Asia, America etc.", a completat del Valle.

El a adaugat ca mai sunt inca si romani excentrici care platesc 17.000 de euro pe o vacanta in Maldive. 

"Multi oameni cu bani gandesc asa: daca vreau sa am o vacanta mai speciala, cel mai probabil economisesc si o iau. Dar daca n-am un vis sa ajung undeva, mi-ar placea ca iarna sa schiez, in aprilie sa merg la Roma, iar in vara sa ajung in Turcia, Grecia sau Spania, iar in toamna mai merg un city break la Paris", a mai spus Javier Garcia del Valle. 

Happy Tour Group a inregistrat la finalul anului trecut o cifra de afaceri de 60 milioane de euro, in scadere fata de 2012. Grupul este detinut de fondul spaniol de investitii GED.