"Numarul de rezervari facute pentru Sfantul Valentin se apropie de 28.500, iar turistii vor cheltui, in medie, doar pentru servicii turistice (cazare si masa), aproximativ 300 de lei de persoana, suma totala care va fi incasata de operatorii de turism fiind estimata la 8,5 milioane de lei", potrivit unui studiu al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) remis presei.

In plus, potrivit federatiei, in jur de 500 de romani vor pleca in strainatate special pentru a petrece Ziua Indragostitilor. Cele mai populare destinatii pentru romanii care pleaca in strainatate in acest an sunt Roma, Venetia, Paris, Barcelona si Viena, potrivit Vola.ro, cel mai mare portal de turism din Romania.

Cu sumele alocate de acestia, cheltuiala totala a romanilor pentru vacante de Valentine's Day ajunge la aproape 2 milioane de euro.

Pe litoralul romanesc nu sunt multe oferte pentru Valentine's Day, dar exista cateva unitati de cazare, majoritatea de patru stele, care au pregatit pachete pentru indragostiti.

Cea mai mare atractie pentru indragostiti este si in acest an Valea Prahovei unde, in weekendul 13-15 februarie, gradul de ocupare se apropie de 90%, fata de 60-70% in weekend-ul anterior.

Tarifele pe Valea Prahovei variaza intre 150 lei/pachet - o noapte de cazare cu mic dejun si cina festiva pana la 900 de lei pentru un pachet care include doua nopti de cazare, mese, cina festiva si surprize.

Valentine's Day este "Ziua Indragostitilor" in traditia occidentala si se sarbatoreste pe data de 14 februarie. In traditia romaneasca, echivalentul Valentine’s Day este Dragobetele, care se sarbatoreste pe 24 februarie.