Canotca nu mai e o necunoscuta pentru romani. Noutatea ar fi insa barca pentru turistii comozi. O canotca poate ajunge la 4.000 de euro, iar pentru cei care vor sa iasa pe Mare au fost importate din Statele Unite "RIB-urile": o combinatie intre salupa militara si cea eleganta.

"Anul acesta este pentru prima data cand simtim o crestere la vanzarea de barci in ultimii patru ani. Romanii prefera ambarcatiunile mici, usoare, in care se distreaza cateva ore", explica Robert Ambrozie, reprezentantul unei firme importatoare de ambarcatiuni. Iar aceasta preferinta sa traduce, in cifre, printr-o crestere de 20% in vanzari.

"Oamenii vor barci intre 5 si 7 metri. Interesul pentru navigatie este in crestere. Starea pietei nautice de la noi este reflectata in ce vedeti expus aici",
spune Ionut Tudose, organizatorul Salonului Nautic.
 
In Romania, in acest moment sunt inmatriculate peste 11.000 de barci mici, 40 de iahturi si 50 de veliere. Cea mai scumpa ambarcatiune costa 75.000 de euro. Pe segmentul barcilor gonflabile, perfecte pentru raurile involburate, dar si baltile de pescuit, vanzarile s-au dublat.