Imediat ce gasesc un client, cei care isi vand vacanta trebuie sa mearga la agentie pentru a schimba numele de pe bilete.

Fiecare touroperator insa are propriile lui reguli: in timp ce unii va permit transferul cu 48 de ore inainte de plecare, altii accepta si termenul de doua saptamani.

Pe de alta parte, exista touroperatori straini sau companii aeriene care va cer si despagubiri, daca va razganditi.

In orice caz, cei care au reusit sa-si vanda pachetele pana acum au pierdut si jumatate din suma si nu sunt deloc putini.

Un studiu realizat recent arata ca vara asta aproape doua treimi dintre romani renunta la ideea de vacanta, adica de doua ori mai multi ca anul trecut.

In ultimele saptamani site-urile de publicitate s-au umplut de anunturile unor romani disperati. Iata cum suna cateva: "Cedez doua bilete de vacanta in Bulgaria all-inclusive, sase zile, incepand cu 1 septembrie in statiunea Elenite " sau "Cedez contract de vacanta in Grecia pentru doua persoane de 1100 de lei.'In pret intra cazarea intr-o vila de trei stele si transportul cu autocarul."

Daca nu vreti sa aruncati pe geam banii de pe bilete exista solutii.

"Recomandam turistilor sa isi fac asigurari storno. Asigurarea storno permite returnarea intregii sume sau o mare parte, dar daca sunt motive justificate prin documente, respectiv deces in familie, imbolnavite sau pierderea serviciului", spune Traian Badulescu, purtator de cuvant ANAT.

O astfel de asigurare se incheie in momentul in care va cumparati pachetul de vacanta si costa cateva zeci de lei.