Potrivit unui studiu realizat de un portalul de rezervari online HotelGuru.ro, citat de Agerpres, romanii vor continua sa calatoreasca in afara tarii, insa cu mai multa precautie si atentie asupra securitatii lor. 60% dintre respondenti au declarat ca isi vor petrece vacanta in Romania.

Cele mai populare destinatii de vacanta ale anului 2016 sunt satele din Bucovina si Transilvania, unde 32% dintre respondenti au afirmat ca isi vor petrece vacanta, litoralul Marii Negre - pentru care vor opta 29%, Delta Dunarii - preferata de 22% dintre respondenti, precum si Valea Prahovei, spre care si-au indreptat atentia 10% dintre cei chestionati, conform studiului realizat de HotelGuru.ro.

Desi majoritatea celor 2.300 de respondenti a declarat ca nu si-au schimbat destinatia de vacanta in urma atentatelor teroriste, aproape 60% dintre ei au declarat ca de acum vor tine cont si de securitatea destinatiei de vacanta. Totodata, 9 din 10 romani considera ca Romania este o tara sigura pentru a-si petrece vacanta.

In topul increderii au mai fost enumerate destinatii precum Spania, Italia si Grecia, urmate de tari ca Elvetia, Portugalia si Austria.

Din studiu reiese ca romanii cheltuie, in medie, 150 lei intr-o zi de concediu intr-o destinatie interna, in timp ce bugetul minim de vacanta in strainatate ajunge, in medie, la 150 de euro/zi de persoana.