La doar 13 kilometri de Cluj-Napoca, in localitatea Salicea, o pensiune are camerele cu mobilier pictat manual. Vizitatorii au parte de stilul traditional si confort in acelasi timp. Pentru cei care vin prin programul "Vacanta la tara", zona nu inseamna doar aer curat, liniste si bucate pe alese. Pensiunea este dotata si cu o baza de agrement ce cuprinde piscine, teren de sport si locuri de joaca pentru copii.

"Interesul nostru primordial, inainte de toate, este o promovare, de ce sa nu recunoastem, in perioadele de extra-sezon", spune Ioana Oprea, managerul pensiunii.

Pachetul "Vacanta la tara" vine cu oferte greu de refuzat. Cinci nopti de cazare, de duminica pana vineri, la o pensiune de 2 margarete, costa 150 de lei pe persoana, in timp ce la pensiunile de 3 si 4 margarete, pretul ajunge la 195 de lei. In plus, micul dejun este inclus in pret.

De cum trecem pragul pensiunilor din marginimea Sibiului, ne revin in minte amintiri din vacantele petrecute la bunici. "Sunt foarte multi turisti interesati sa redescopere traditiile. Cum se face caramida, cum se cos hamurile, cum se potcoveste un cal", explica Dorin Beu, proprietar de pensiune.

De altfel, in aceasta zona si-a petrecut vacanta anul trecut ducele de Kent, iar varul acestuia, printul Charles, este un fan declarat al satului romanesc. Si daca turistii cu sange albastru ne apreciaza locurile de la tara, de ce nu am face-o si noi?

Programul se desfasoara in perioada 14 aprilie - 15 iunie, dar nu include si vacanta de paste.