Sambata la Barcelona, prognoza meteo arata soare puternic si 10 grade Celsius. Dar, ca sa va bucurati de toate acestea, nota de plata ajunge la 280 de euro de persoana. Tariful include transportul cu avioanul si cazarea pentru 3 nopti la un hotel de doua stele cu micul dejun inclus.

Vreme frumoasa se anunta si in capitala Italiei. Desi este mai aproape de casa, preturile pentru un weekend la Roma nu difera cu mult de cele pentru orasul de pe coasta de est a Spaniei. Deosebirea vine insa la cazare, mai précis in numarul de stele ale hotelului. Asadar, cu 300 de euro de persoana, veti fi cazati pentru trei nopti intr-un hotel de trei sau chiar patru stele. Tariful include si micul dejun si transportul cu avionul.

Aceleasi conditii si aceleasi preturi la mini-vacantele city break sunt si pentru Paris sau Amsterdam, numai ca aici, vreme se anunta ceva mai aspra. Doar doua grade peste zero vor fi in acest sfarsit de saptamana in Amsterdam, in timp ce la Paris termometrul nu va trece de 3 grade Celsius.  

In cazul in care criza v-a determinat sa taiati din bugetul pentru calatorii pe acest an, exista si solutii mai ieftine pentru a merge in City Break-uri. Spre exemplu, preturile pentru un weekend la Viena sau Praga se invart in jurul sumei de 190-200 de euro de persoana pentru trei nopti de cazare. Totodata si vremea este mai saracacioasa in grade si arata 0 si chiar -4 grade pentru 29 ianuarie – 1 februarie.

Dupa sarbatorile de iarna, adica perioada ianuarie-martie, agentiile de turism si hotelurile vin cu oferte cat mai tentante si cu preturi cat mai mici pentru vacantele de city break.

“Este normal ca acum preturile sa fie cat mai scazute. Pe de o parte, din cauza ca anul trecut in toata Europa, numarul turistilor a scazut, insa, considerentul principal este ca in aceasta perioada turismul de afaceri ia o pauza, lasand loc turismului de leisure.

Astfel, hotelierii si agentiile de turism pot isi la rampa cu oferte si promotii de weekend ca sa atraga turistii straini”, a declarat pentru incont.ro Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Potrivit acestuia, daca ai bani si vrei sa pleci intr-un city break in toata regula, preturile ajung si la 700-800 de euro.
“Daca vorbim de asemenea tarife, cazarea este de cinci stele, mesele sunt incluse si exista posibilitatea sa te ia in primire un ghid touristic care sa iti arate orasul. Insa eu cred ca se merita”, a mai spus acesta.  

Orasele preferate ale turistilor romani pentru City Break-uri

Destinatie Pret Numar zile Ce include pretul? Vremea 29 ian-1 feb
Barcelona 280 euro 3 cazare hotel doua stele, mic dejun, transport avion dus-intors 10 grade Celsius
Roma 300 euro 3 cazare hotel trei sau patru stele, mic dejun, transport dus-intors 9 grade Celsius
Paris 250 euro 3 cazare hotel doua stele, mic dejun, transport avion dus-intors 2 grade Celsius
Amsterdam 300 euro   cazare hotel trei stele, mic dejun, transport avion dus-intros 2 grade Celsius
Praga 200 euro 3 cazare hotel trei stele, mic dejun, transport avion dus-intros -4 grade Celsius
Viena 200 euro 3 cazare hotel trei stele, mic dejun, transport avion dus-intros 0 grade Celsius