Cu alte cuvinte, doua aparate de zbor riscau sa se ciocneasca frontal, pentru ca unul venea, iar celalalt pleca. In acest moment, o comisie de ancheta investigheaza toata povestea.

Cum s-a petrecut totul?

Avionul Tarom a decolat la 20 si 55 de minute de pe aeroportul Otopeni cu destinatia Tel Aviv. Cu un minut si 30 de secunde inainte de aterizare, la o altitudine de 304 metri si cu 3 kilometri inainte de contactul cu pista celui care pilota aeronava noastra i s-a cerut sa renunte la manevra si sa ramana in aer. 

Ce nu a stiut pe moment pilotul este ca exact acolo unde ar fi trebuit sa aterizeze el, se pregatea sa decoleze comandantul unui avion turcesc.

Cum de s-a putut intimpla ca doua aeronave sa fie directionate in acelasi punct ramane sa stabileasca autoritatile israeilene.

Specialistii in aviatie iau in calcul doua posibilitati: ori controlorul de trafic a gresit si a adus ambele avioane pe aceeasi pista, ori pilotul avionului turcesc s-a angajat pentru decolare fara sa tina cont de indicatii.

Nu este singurul incident de o asemnea gravitate. In decembrie anul trecut, tot in Israel, un avion al companiei Lufthansa care se pregatea de aterizare a fost cat pe ce sa se ciocneasca cu o aeronava a companiei israeliene " El Al" care venea la aterizare.

Una dintre cele mai mari catastrofe din istoria aviatiei s-a petrecut tot la sol. In 1977, doua Boeing 747- un KLM si un PAN AM s-au izbit frontal. 583 de oameni au murit arsi de vii!