Dovada, ca de, la un an la altul, misteriosul burg transilvanean devine tot mai cunoscut si cautat - mai ales de straini. Este un "must have" in materie de vacanta, inclus in topuri internationale de prestigiu. Mai ales ca nimeni n-a plecat dezamagit.

Britanicii de la Huffinghton Post pun Sibiul pe locul 8 in top 15 destinatii necunoscute ale Europei, inainte de Malaga - Spania, de exemplu. Si americanii de la Independent Traveller spun ca orasul Sibiu e pe locul 3 in ierarhia vacantelor cu bani putini. Hermanstad li se dezvaluie tuturor drept un oras incarcat de istorie, cu arhitectura spectaculoasa, case vechi, frumos conservate, fortificatii, scari de piatra, arcade si piatete romantice.

Turista, pentru Stirile ProTV: ''E foarte frumos si ce imi place mie cel mai mult e aceasta atmosfera specific Europei centrale. E interesanta cultura germana care a ramas."

Turist din Germania: ''Ceea ce ma atrage este ca aveti elemente moderne care au fost foarte bine integrate intre aceste cladiri vechi, de exemplu pietonala din Piata Mare".

Turista din Japonia: ''Sunt din Japonia si pot sa spun ca nu am vazut nicaieri asa cladiri frumoase si colorate''.

Pentru turistul venit prima oara in Sibiu e chiar dificil sa aleaga din multitudinea de cafenele si terase deschise in centrul vechi. Pe langa ele, la fiecare pas, dai de un muzeu sau o casa memoriala sau o legenda... precum "podul mincinosilor".

Radu Coica, ghid turistic: ''Oamenii vin sa se simta bina, sa manance si sa se distreze, astfel ca si localurile din centrul istoric si cluburile sunt cautate de acestia."

Chiar daca au de ales intre restaurantele cu specific mediteranean, portughez sau chiar uruguayan, cand vine vorba de mancare, turistii, mai ales cei straini, stiu una si buna: mancarea romaneasca.

Ioan Troanca, bucatar sef: "Ciorba de fasole in chifla, sarmalute de porc cu ciolan de porc afumat, smantana, mamaliguta, avem tochitura taraneasca".

Vestea cosmopolitului burg transilvan s-a raspandit in toate cele patru zari de unde, anual, vin tot mai multi musafiri.
Inclusiv actori celebri ca Nicholas Cage, Salman Khan sau Jean Claude Van Damme au venit in Sibiu pentru filmari si cu aceasta ocazie au facut o noua reclama Sibiului si, implicit, tarii noastre.