La Sinaia, pe singurul domeniu de schi de altitudine din Romania, ministrul turismului, Elena Udrea, a inaugurat trei noi partii si un telescaun de ultima generatie.

Si la Busteni s-a construit un parc de distractii, iar la Azuga ambele partii Sorica si Cazacu au instalatie pentru zapada artificiala.

Elena Udrea a ajuns la Sinaia in jurul pranzului. S-a urcat pe un snowmobil si a condus singura pana in varf de munte, unde se afla noul telescaun.

Ministrul a si testat noua instalatie care parcurge un traseu de peste 1600 de metri. Telescaunul de ultima generatie inaugurat vineri are o capacitate de transport de 1800 de persoane pe ora.

Tot la Sinaia a fost deschis si singurul hotel de cinci stele din statiune, o investitie de peste 2,5 milioane de euro. Banii pentru aceasta investitie de lux au fost imprumutati de la banci, dar cu girul statului.

Turistii care s-au aflat vineri la Sinaia s-au bucurat insa mai mult de faptul ca au putut sa alunece in voie pe zapada, cu schiurile ori cu placile de snowboard.

Partiile de pe Valea Prahovei sunt acoperite de un strat gros de zapada, asa ca turistii care ajung in acest weekend la munte nu vor avea timp sa se plictiseasca.