"Este gata din luna decembrie, este in teste, si urmeaza sa il anuntam oficial si sa trecem la implementarea lui generalizata in luna ianuarie. Este acel sistem electronic de evidenta a turistilor despre care am vorbit la preluarea mandatului de ministru al Turismului", a spus Udrea.

Oficialul a adaugat ca prin acest sistem se incearca tinerea unei evidente in timp real a turistilor cazati in structurile de primire.

"Pe de o parte vom avea date statistice la minister, iar pe de alta parte vom putea combate fenomenul evaziunii fiscale. Parte din el, pentru ca acest sistem se va implementa in structurile de cazare autorizate. Ne vom confrunta in continuare cu evaziunea fiscala in structurile de cazare neclasificate, nedeclarate, si aici va trebui sa gasim o solutie la nivelul guvernului, pentru ca ce ne impiedica in aceasta situatie este imposibilitatea de a intra pe o proprietate privata. Atat timp cat proprietarul structurii respective nu a declarat-o ca structura de cazare turistica, este considerata proprietate privata, poate fi declarat domiciliul persoanei respective si atunci este imposibil sa poti sa intri si sa verifici ce fel de activitati se intampla in locatia respectiva", a mai spus Elena Udrea.

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in primele 11 luni ale anului trecut au insumat 6,53 milioane, in crestere cu 15,6% fata de perioada similara din 2010, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

In acelasi timp, numarul de innoptari au urcat cu 12% si a ajuns 16,88 milioane.

Citeste si:

Castelul Peles, asa cum nu l-ati mai vazut niciodata. Un tur virtual ii arata secretele FOTO

Cea mai vizitata destinatie din lume, in 2011, a fost un mall: 54 de milioane de oameni i-au trecut pragul GALERIE FOTO